17.01.2022 |
Territoris.cat

Els borgencs ja han escollit la seva nova bandera

Imatge de la bandera guanyadora.
Imatge de la proposta guanyadora
Els borgencs ja han escollit la seva nova bandera

Els ciutadans de les Borges Blanques han escollit la que serà la nova bandera oficial del municipi, després d’haver finalitzat el procés participatiu en què hi han col·laborat 343 persones. En concret, la bandera guanyadora ha recollit un total de 221 vots i s’ha imposat a les altres dues propostes amb un 64,43% de les votacions. Les altres dues opcions han rebut 75 i 14 vots, unes xifres que suposen el 21,87% i el 13,7% del total de vots, respectivament.

En aquest moments i per tal d’oficialitzar la proposta guanyadora, el canvi d’ensenya espera la ratificació del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat i de l’Institut d’Estudis Catalans.

Cal recordar que, amb l’adopció de la nova bandera oficial de les Borges, l’Ajuntament de la capital de les Garrigues dóna compliment de la Llei municipal i del règim local de Catalunya, ja que els nous elements de l'escut respecten la normativa heràldica i es fonamenten en fets històrics i geogràfics de les Borges, a la vegada que es corregeixen algunes anomalies com ara la presència d'una vaca en lloc d'un bou i la corona superior.

El procés de votació s’ha dut a terme del 29 d’octubre al 18 de novembre i han pogut votar tots els ciutadans empadronats a les Borges i majors de 16 anys. Ara, la proposta més votada serà presentada i votada en el ple de novembre i posteriorment s’oficialitzarà amb el vist-i-plau de la Generalitat.

Tres processos participatius

Aquest procés participatiu és el tercer que es realitza aquest 2018 a les Borges Blanques després que l’Ajuntament també hagi posat en marxa els primers pressupostos participatius, en què s’ha escollit la creació d’un carril bici, i que s’hagi obert la participació de la població en la creació de la nova ordenança de civisme.

Els borgencs ja han escollit la seva nova bandera
comentaris