05.12.2021 |
Territoris.cat

Els borgencs diuen la seva per elaborar una ordenança de convivència i civisme

Les basses del Terrall, espai on es desenvoluparà la Marató de Pesca
Les basses del Terrall de les Borges Blanques
Els borgencs diuen la seva per elaborar una ordenança de convivència i civisme

L’Ajuntament de les Borges Blanques vol enfortir el marc de civisme, convivència i respecte mutu entre els ciutadans. Per aquest motiu, està elaborant una Ordenança mitjançant un procés de participació ciutadana. L'ordenança s'aprovarà un cop aquest procés finalitzi i se’n recullin les aportacions de la societat borgenca, que ja han començat i que finalitzen el pròxim divendres 9 de novembre.

L’Ordenança regularà unes normes de conducta pel que fa al comportament a la via pública i als espais públics, així com un règim d’infraccions i sancions per fets o conductes que impliquin l'incompliment de les obligacions o prohibicions establertes en la pròpia ordenança municipal

Amb el procés participatiu, l'Ajuntament de la capital garriguenca vol recollir les diferents visions i aportacions de les entitats i ciutadania per fer una ordenança que permeti avançar cap una ciutat més justa, cohesionada i inclusiva de la mà de tots els agents implicats.

A títol individual, les persones i entitats poden fer les seves aportacions, suggeriments i propostes al respecte, a través d’un formulari allotjat en un enllaç web.

Primeres aportacions

De moment, fins el dimarts 6 de novembre s’han rebut 4 aportacions ciutadanes que demanen enfortir les mesures per augmentar el civisme a l’hora de mantenir nets alguns espais públics freqüentats per grups de joves; evitar el llançament d’escombraries dins de patis no edificats; un canvi de porta en la recollida dels infants a l’Escola per evitar els estacionaments damunt les voreres de l’entorn del centre educatiu: i mesures per gestionar encara millor la lluita contra la presència d’excrements d’animals de companyia en alguns carrers i places de les Borges.

Els borgencs diuen la seva per elaborar una ordenança de convivència i civisme
comentaris