Els gossos de caça i l'exhibició de doma vaquera, novetats de la II Fira Mascotes Borges

El certamen, que tindrà lloc aquest diumenge al matí, també inclourà el popular concurs de bellesa canina

I Fira Mascotes Borges
photo_camera El concurs de bellesa canina és una de les activitats que desperta més expectació.

La capital de les Garrigues acollirà aquest diumenge dia 5 d’octubre al matí la segona edició de la fira Mascotes Borges, que aquest any comptarà amb novetats importants, com una exhibició de gossos caçadors i una mostra de cavalls.

D’altra banda, i degut a l’èxit que va tenir en la primera edició amb més de 60 gossos participants, es tornarà a organitzar el concurs de bellesa canina, que en aquesta edició inclourà dos categories, una per als gossos de raça i una altra per als mestissos.

El certamen també vol posar en relleu la vessant més cívica del món de les mascotes, pel que la Policia Local informarà sobre la normativa de la tinença d’animals i sobre la importància de posar el xip als gossos, a més d’oferir la possibilitat de censar les mascotes “in situ”.

El regidor de Promoció Econòmica, Fires i Mercats, Jordi Ribalta, ha volgut destacar “el caire familiar i participatiu de la fira, un certamen que inclou nombroses activitats que permetran a grans i petits passar un matí agradable i diferent” i ha remarcat “el caire cívic que pren el certamen, que també dóna importància a les responsabilitats civils que comporta tenir un animal”. Ribalta també ha fet incís en les novetats d’aquest any, “propostes pensades amb l’objectiu de fer la fira una mica més gran”. En aquest sentit destaquen també les activitats amb animals del sector eqüestre, com l’exhibició de doma de cavalls, doma vaquera i alta escola.

La fira, que tindrà lloc a la plaça Europa de les Borges des de les 09.30 i fins a les 14.00, arrencarà amb un esmorzar popular que es podrà degustar per només un euro i mig, i comptarà també amb propostes per als més petits, que tindran la possibilitat de muntar a cavall durant tot el matí.

Pel que fa al concurs de bellesa canina, els interessats podran competir en tres categories: cadells, joves i adults. Com a novetat d’aquest any també, els premis inclouen pinso per als animals.

La Fira està organitzada per la regidoria de promoció Econòmica, Fires i Mercats, juntament amb diverses empreses del sector dels animals i en col·laboració amb la regidoria de Governació.

Comentaris