03.08.2020 |

Els infants de les Garrigues fan una ferma aposta per la Pau

Centenars d'escolars de la comarca prenen part en les activitats organitzades pels centres educatius per celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau
Els alumnes de l'escola Albirka d'Arbeca formen la paraula "Pau".
Els alumnes de l'escola Albirka d'Arbeca formen la paraula "Pau".
Els infants de les Garrigues fan una ferma aposta per la Pau

Les diferents escoles de les Garrigues han organitzat desenes d'activitats educatives en favor de la No-violència on els protagonistes han estat els infants. Entre ahir i avui els mestres han treballat colze a colze amb els infants amb l'objectiu de sensibilitzar-los en la cultura de la pau. Així, han tingut lloc murals al pati, jocs i cançons i activitats de lleure que també han conmemorat l'aniversari de la mort de l'activista per la pau Mahatma Gandhi

Un dels centres més actius ha estat l'escola Manuel Ortiz de Juneda, que ahir va celebrar la Festa de la Pau amb tots els alumnes al pati de l'Escola. Els infants tenien a la mà el seu autoretrat, que havien elaborat prèviament a l'aula durant el matí. A les tres de la tarda alumnes i professors van sortir junts al pati de l'escola, on els els alumnes d'Infantil van formar la rotllana del símbol de la Pau mentre els de Primària elaboraven les lletres de la paraula. Seguidament els infants van anar entrant a la pista amb el so de la música "Imagine" del John Lennon i, una vegada situats tots al lloc corresponent, tots junts van cantar la cançó "El món seria molt feliç". Després cada alumne va enganxar el seu autoretrat en unes lletres gegants que havien dibuixat prèviament amb l'objectiu de penjar-les a les finestres de l'edifici, de manera que tots els alumnes les puguin veure i en puguim gaudir tots durant uns dies.

Per la seva part l'escola Albirka de Juneda es va anticipar al Dia Escolar de la No-violència i la Pau, i durant els últims dies alumnes i mestres van treballar a les classes el tema de la Pau. Aquest any el centre es va centrar en treballar la Pau des de l'aspecte més proper als alumnes: compartir, no barallar-se, respectar als altres, ajudar als companys... Per fer-ho cada alumne va dibuixar en una cartolina la seva mà i hi va escriuret un propòsit de Pau. El dia 30 tots els infants van sortir al pati i es van asseure formant la paraula PAU. També van cantar la cançó "El món seria". L'activitat va acabar amb l'intercanvi de les mans de cartolina entre els alumnes i amb una forta abraçada de grup.  

Per la seva part escoles com la ZER (Zona Escolar Rural) Riu Set de l'Albi i que agrupa les escoles de l'Albi, Vinaixa, Cervià, la Pobla de Cèrvoles i el Vilosell, també van organitzar activitats per celebrar el Dia de la Pau.  Els alumnes de la ZER Garrigues Altes, formada per les escoles dels pobles de Juncosa, El Soleràs i els Torms, també han alterat el seu dia a dia per elaborar un mural amb pintures en favor de la Pau. Per la seva part, els dos centres de les Borges, l'escola Joan XXIII i el col·legi Mare de Déu de Montserrat, també s'han unit als actes per la Pau amb jocs i tallers.

Els infants de les Garrigues fan una ferma aposta per la Pau
comentaris