27.11.2022 |

Els joves de Juncosa reflexionen sobre els efectes de les drogues i l'alcohol

A través de l''Oficina Jove, que organitza un joc de rol sobre addiccions dins del projecte APROPA'T a l'estiu

Els joves del municipi van ser els primers a gaudir d'aquest nou projecte estival
Els joves del municipi van ser els primers a gaudir d'aquest nou projecte estival
Els joves de Juncosa reflexionen sobre els efectes de les drogues i l'alcohol

Un total de 18 joves van participar el passat dijous a la piscina municipal de Juncosa en un joc de rol anomenat "Sota pressió" relacionat amb les addicions, que els tècnics de joventut de l’Oficina Jove de les Garrigues els havien preparat dins el projecte APROPA'T a l'estiu. Durant els mesos de juliol i agost l’Oficina Jove s’atansa a les piscines municipals de la comarca per oferir al jovent informació i orientació mitjançant un punt informatiu que s’instal·la a les piscines que ho sol·licitin. A més, s’organitzen tallers i dinàmiques amb els joves que vulguin participar-hi.

A l’activitat organitzada a Juncosa, dividits en dos grups, els joves havien d’imaginar que començaven les festes majors de la localitat. Un grup s’havia de posar en la pell de joves que prenen drogues i beuen alcohol, i l’altre havia de posar-se en el rol de joves que no en prenen. Per separat, cada grup havia de dissenyar una estratègia per convèncer l’altre que la seva opció era la millor per disfrutar de la festa. Gràcies a aquesta activitat els nois i noies van poder reflexionar sobre els efectes de les drogues i altres aspectes com els embarassos no desitjats.

Es tracta de la continuïtat del projecte APROPA’T endegat durant el curs 2012-2013 amb l’objectiu d’acostar l’Oficina Jove als i les joves dels centres educatius de secundària de la comarca. A les acaballes del primer any de projecte, les valoracions que se’n desprenen són molt positives i, per això, des de l’Oficina Jove s’ha apostat per donar continuïtat a aquestes accions a les piscines municipals, els espais on es troba el jovent durant la temporada de l’estiu.

La següent piscina municipal que rebrà la visita dels tècnics de l’Oficina Jove serà la de Castelldans, el proper 2 d’agost de 17.00 a 20.00 hores. Es poden consultar les dates, horaris i municipis on es trobarà l’Oficina al web http://www.oficinajove.cat/ca/les-nostres-oficines/les-garrigues/

Els joves de Juncosa reflexionen sobre els efectes de les drogues i l'alcohol
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement