Els més petits de les Borges enceten el Carnestoltes a les Garrigues

Uns tres-cents infants han participat aquesta tarda en una acolorida festa al Pavelló de l'Oli, un acte que dóna el tret de sortida a les diferents rues de Carnaval que tindran lloc a partir de demà a les Garrigues

Carnestoltes al Pavelló de l'Oli2
photo_camera Els més petits han lluit tot tipus de disfresses.

La festa del Carnestoltes és una de les cites més participatives i divertides que tenen lloc a les Borges durant l'any, i ha comptat amb un berenar popular i amb l'actuació del grup d'animació infantil Rovell d'Ou, que ha fet riure a grans i petits. Per aquest motiu, i segons ha explicat el regidor de Cultura, Francesc Macià, “l'Ajuntament dóna tot el seu suport a la Comissió de Festes per tal que es pugui millorar i innovar la festa de Carnaval, aconseguint una proposta més participativa on no només hi prenguin part els més petits sinó que també s'hi impliquin altres sectors de la població, com els joves, els adults i gent gran i les entitats”.

D'altra banda, els centres escolars de la capital de les Garrigues han celebrat la festa de Carnestoltes al llarg de tota la setmana. A l'escola Joan XIII, els  estudiants han treballat l'expressió artística relacionada amb el Carnaval i també han après qui era la vella Quaresma. Pel que fa als alumnes de l'escola Mare de Déu de Montserrat, diàriament han lluït diferents elements de disfressa, i avui a la tarda celebraran una desfilada que finalitzarà amb la lectura del discurs del Rei Carnestoltes i una xocolatada popular. Per la seva part els nens i nenes del parvulari d'aquest centre van celebrar ahir Dijous Gras, incorporant així elements singulars de la nostra cultura. D'altra banda la Llar d'infants municipal també celebra aquesta tarda, en horari escolar, la seva festa de Carnestoltes.

L'acte d'aquesta tarda ha donat el tret de sortida a les diferents festes i rues de Carnaval que tindran lloc durant els propers caps de setmana a les Garrigues. Així, Castelldans és el primer municipi de la comarca que es vestirà de festa per celebrar el Carnestoltes. La cita serà demà dissabte a les cinc de la tarda, quan tindrà lloc la rua a càrrec del grup de batucada "Pim Pam dale Maraca". Seguidament hi haurà una xocolatada per a la mainada a la sala de la Llar del Productor animada per "La Vaca Boja". Pel que fa als adults, podran competir pels premis a la millor disfressa a la nit, quan tindrà lloc la festa a partir de les 23.00 hores.

Comentaris