19.08.2022 |
Territoris.cat

"Els més vulnerables són aquí els autèntics protagonistes"

Una trentena d'ancians i discapacitats participen en el projecte artístic "Juneda InCursió", on experimenten i descobreixen noves i sorprenents capacitats gràcies a la música, la dansa i el teatre

El resultat es farà públic el proper dissabte al vespre, quan els alumnes pujaran sobre l'escenari
"Els més vulnerables són aquí els autèntics protagonistes"

Juneda acull des de fa dos anys el projecte Juneda InCursió, un curs intensiu d'arts escèniques que després d'adreçar-se a professionals del sector ha decidit fer un canvi de rumb i cedir enguany tot el protagonisme a ancians i persones amb discapacitat. El projecte, que es duu a terme entre el 15 i el 27 de juliol, "dóna l'oportunitat de participar en activitats creatives i singulars a col·lectius que habitualment no tenen aquesta opció", afirma el director artíctic, Ramon Giné. "Ells són aquí els autèntics protagonistes" conclou.

Al llarg d'aquests quinze dies els participants, una trentena de persones que formen part de la Residència Municipal d'Avis de Juneda o bé del Centre Talma, es convertiran en creadors i protagonistes d'una experiència teatral, i finalment podran pujar a l'escenari i demostrar què és el que poden, volen i saber fer. "Nosaltres els donem l'oportunitat i els garantim que tinguin tot el recolzament necessari -un grup de professionals especialitzats en les arts escèniques- per a que puguin gaudir d'aquesta experiència".

Les jornades, que tenen lloc al Complex Cultural i al Teatre Municipal de Juneda, compten un equip docent de luxe: la companyia de Dansa Sol Picó, "que amb el seu treball fa que els alumnes deixin volar la seva imaginació i experimentin, i d'aquesta manera aportin il·lusió a la seva rutina diària", explica l'organització. El resultat del procés creatiu es presentarà en públic el dissabte 27 de juliol a les nou del vespre al Teatre Municipal.

El projecte s'ha pogut fer realitat gràcies a la posada en marxa d'un sistema de microfinançament, a través del portal Verkami. Actualment ja s'ha complert l'objectiu previst inicialment, ja que l'organització prevei a recaptar 2.700 euros, i ja se n'han recollit 2.710. No obstant, Juneda InCursió compta amb el suport de l'Ajuntament de Juneda i la Diputació de Lleida a través de l'IEI.

"Els més vulnerables són aquí els autèntics protagonistes"
comentaris