26.09.2022 |
Territoris.cat

La veïna de les Borges Antònia Santacana rep la Medalla Centenària

El director dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Lleida, Joan Ramon Saura, va lliurar el passat dissabte en nom de la Generalitat la Medalla Centenària del Departament en un acte celebrat al domicili de l'homenatjada

La veïna de les Borges Antònia Santacana rep la Medalla Centenària

A l’acte també hi van assistir amics i familiars a més del primer tinent d’alcalde de les Borges, Francesc Macià, i altres representants de l’Ajuntament, com la regidora de Benestar i Salut, Pili Chimenos, i el vicepresident segon i responsable de l’àrea de Benestar i Família del Consell Comarcal de les Garrigues, Ramon Vilà.

L’homenatge va tenir lloc al domicili de l’àvia, a les Borges Blanques, i va ser un acte molt emotiu durant el què també se li va fer entrega d’un ram de flors, una placa commemorativa i una carta signada per la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté. Durant l’acte l’àvia va destacar “la bona salut” que té i també que se sent “molt satisfeta d’haver arribat als cent anys en companyia dels seus”. Per la seva part la regidora de Benestar Social i Salut, Pili Chimenos, va remarcar “la importància de l’acte, un merescut reconeixement que fa el consistori a tots els veïns i veïnes que arriben als cent anys, ja que ells són qui amb el seu treball i esforç han contribuït a fer de les Borges el que és”. La regidora recorda que el passat dimarts l’àvia ja va rebre un reconeixement per part de l’Ajuntament i del secretari d’Habitatge de la Generalitat, Carles Sala, durant la visita que va fer al barri de les Cases Barates de les Borges.

Antònia Santacana i Mensa va néixer el 18 de juliol del 1913 a Llorac, municipi de La Vall del Corb que pertany a la comarca de la Conca de Barberà. L’any 1922 la família es va traslladar a viure a les Borges Blanques, i després d’estudiar perruqueria, l’Antònia va regentar un negoci a la capital de les Garrigues durant 25 anys. Als anys 70 es va casar amb Miquel Samper Aguilà, amb qui no va tenir fills. L’Antònia, ja vídua, viu actualment al seu domicili de les Borges i té 3 nebots. 

La Medalla Centenària és un reconeixement de la Generalitat a totes les persones residents a Catalunya que hagin complert 100 anys d'edat o estiguin a punt de complir-los. Es tracta d'una medalla d'argent gravada amb el nom i l'any de naixement.

La veïna de les Borges Antònia Santacana rep la Medalla Centenària
comentaris