01.12.2022 |
Territoris.cat

Els padrins ensenyen jocs tradicionals als infants en risc d'exclusió social

A través d'un projecte que porten a terme el Casal d'Avis de les Borges, el Centre Obert de la població i l'Obra Social "La Caixa"

Projecte jocs infantils al Centre Obert
Durant el projecte els més petits han pogut descobrir els jocs d'abans.
Els padrins ensenyen jocs tradicionals als infants en risc d'exclusió social

Grans i petits de la capital de les Garrigues han après a jugar junts durant aquest curs a través del projecte “Jocs tradicionals”, que té com a objectiu compartir experiències entre els avis i els nens i nenes, de manera que tant uns com altres s'ensenyen, aprenen i s'enriqueixen alhora que es reforcen els vincles intergeneracionals.

La proposta s’ha concretat a través de diversos tallers que han comptat amb la col·laboració dels diferents avis i àvies del Casal de la Gent Gran de les Borges, que han treballat amb els 27 alumnes del Centre Obert de les Borges, un servei que acull nens i nenes amb deficiències socioeducatives i que es troben en situacions de risc. 

Aquesta tarda tindrà lloc l’última de les tres sessions previstes, durant la qual s'elaborarà conjuntament un dels jocs tradicionals prèviament escollit entre tots els participants, en aquest cas el joc dels "patacons", per al què són necessàries les cartes. Al llarg dels dies en què s'ha desenvolupat el projecte s'han treballat, entre d'altres, jocs com les xapes, els ossets i els sants. Per la seva part, els nens i nenes també s’han desplaçat al Casal d'Avis amb els seus jocs i han ensenyat el seu funcionament als padrins.

La regidora Pili Chimenos ha valorat molt positivament “l’impacte d’aquest projecte tant pel que fa als avis i àvies com en els infants, ja que s’ha aconseguit, entre altres coses, potenciar la imaginació i la creativitat dels nens i nenes i fomentar l’hàbit del voluntariat, així com a compartir experiències i coneixements entre grans i petits”. El projecte està impulsat per la Fundació Obra Social de la Caixa i compta amb el suport del Casal de la Gent Gran i el Centre Obert de la Regidoria de Benestar Social i Família.

Els padrins ensenyen jocs tradicionals als infants en risc d'exclusió social
comentaris