06.12.2021 |
Territoris.cat

Els productors d'oli lleidatans preveuen una collita d'entre 7 i 8 milions de quilos

Confien que la qualitat del producte sigui "excel·lent" si no gela abans o durant la campanya, que està previst que a les Garrigues comenci d'aquí tres setmanes.

La recollida d'olives començarà ben aviat a les Garrigues
Productors i especialistes preveuen una molt bona campanya
Els productors d'oli lleidatans preveuen una collita d'entre 7 i 8 milions de quilos

Els productors d'oli lleidatans encaren aquesta campanya amb bones perspectives per les pluges caigudes a l'estiu i que han permès recuperar les oliveres a les zones de secà, mentre al reg la producció es manté estable. Segons el president de la DOP Les Garrigues, Joan Segura, a la demarcació de Lleida la producció podria situar-se entre els 7 i els 8 milions de quilos, respecte els 4 de la campanya passada. En canvi, a Catalunya la producció pot caure fins els 25 milions de quilos, quan la campanya passada es va arribar als 45, sobretot per la caiguda de producció de la zona del Baix Ebre-Montsià per culpa de la sequera i de la mosca. La collita començarà entre 10 i 15 dies més tard de l'habitual.

Pel que fa a la capital, a les Borges Blanques, el president de la cooperativa, Jaume Salat, reforça les paraules de Segura i també augura una "molt bona campanya". No obstant, remarca que serà important veure si plou o no plou durant les properes dues setmanes. "En cas que no caigui aigua els conreus de secà se'n ressentiran, el que podria fer variar la producció en un 20% o un 30%". Tot i això, Salat afirma que la previsió és "molt bona".

Els productors d'oli lleidatans preveuen una collita d'entre 7 i 8 milions de quilos
comentaris