Munté confirma que la conselleria ja s'ha personat com a acusació en el cas Castelldans

Nega que el departament hagi rebut cap denúncia de l'advocat de les víctimes per responsabilitat en els fets

La consellera Neus Munté
photo_camera La consellera Neus Munté durant una visita a les Borges Blanques

La consellera del departament de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha confirmat que la conselleria ja s'ha personat com a acusació particular contra el presumpte pederasta de Castelldans, David Donet. Pel que fa a la possibilitat que l'advocat d'alguns dels joves víctimes dels abusos es presentés com a acusació contra la Generalitat, Munté ha dit que no els consta que s'hagi personat.

La consellera va fer aquestes declaracions el passat divendres durant la presentació del nou director dels Serveis Territorials del departament a Lleida, Josep Maria Forné, en substitució de Joan Ramon Saura que deixa el càrrec per jubilació. Munté també va assegurar que el deute amb l'entitat social Aspid es pagarà al novembre.

Forné és funcionari de carrera i catedràtic de secundària. Des de 1986 treballa a l’Institut d’Ensenyament Secundari “Màrius Torres” de Lleida com a professor de Filosofia, d’on va ser-ne director de 1996 a 2008. També és professor estable a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida. Actualment és membre de la junta rectora de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, president de la seu territorial d’Òmnium Cultural a Ponent-Lleida, president de l’Associació Banc dels Aliments de Lleida i president de la Federació Catalana dels Bancs dels Aliments, entre d’altres.
 
Els Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Lleida comprenen les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, les Garrigues, la Noguera, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià, el Solsonès, l’Urgell i la Vall d’Aran. El nou director tindrà les funcions de coordinar l’actuació al territori de les diferents unitats de Benestar Social i Família, gestionar el personal i la concessió de subvencions, supervisar la situació material dels centres, establiments i serveis propis o subvencionats; així com fer el seguiment de construccions i obres del Departament, entre d’altres.

Comentaris