19.10.2021 |
Territoris.cat

Els treballadors del Consell Comarcal es manifesten en contra de la llei de reforma de l’administració local

Amb una aturada de cinc minuts davant de la seu comarcal

Manifestació treballadors Consell Comarcal
Els empleats de l'ens comarcal, durant l'aturada de cinc minuts a la porta de l'edifici
Els treballadors del Consell Comarcal es manifesten en contra de la llei de reforma de l’administració local

Els treballadors del Consell Comarcal de les Garrigues es van afegir ahir a la protesta contra el Projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local que aprovaran les Corts Generals de l’estat a partir de la setmana vinent.

La protesta va ser convocada a les 12 del migdia, per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i els sindicats CCOO i UGT, amb una aturada de 5 minuts en què es va llegir el manifest consensuat per l’ACM, FMC, CCOO i UGT.

Per la seva part el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va reiterar el seu desacord amb el Projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local i ho va fer coincidir amb la convocatòria de concentracions de protesta que l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i els sindicats UGT i CCOO, van fer ahir com a mostra de rebuig per demanar la retirada de l’aprovació d’aquesta llei.

Segons René, amb aquest projecte de llei “s’està atemptant absolutament contra el principi d’autonomia local i contra la garantia dels serveis donats als ciutadans des de la proximitat dels ajuntaments i els que som representants públics des de la proximitat no ho podem permetre de cap manera”, va puntualitzar. El President de la Diputació de Lleida també va advertir que la concentració de serveis al voltant de les diputacions no és una bona solució perquè aquestes corporacions “no podran gestionar millor el serveis d’aigües o la neteja viària que el mateix municipi dóna des de la proximitat”.

Per Reñé aquesta reforma és “una involució claríssima del que ha estat l’excepcional treball que han fet els ajuntament al llarg de 30 anys de democràcia”. El President de la Diputació de Lleida va recordar que la institució disposa d’un estudi fet per la Universitat de Lleida (UdL) que avala  la viabilitat econòmica dels petits municipis i demostra que no són els responsables del dèficit de les administracions públiques, ja que presenten un comportament més auster. “L’Estat és el primer que ha de fer els deures, ja que produeix el 70% de l’endeutament, mentre els ajuntaments només tenen la responsabilitat de tot just un 5%”, va concloure.

Els treballadors del Consell Comarcal es manifesten en contra de la llei de reforma de l’administració local
comentaris