22.06.2021 |
Territoris.cat

La majoria de veïns d'Arbeca volen que continuï el Mercat d'Antiguitats

L'Ajuntament d'Arbeca va impulsar un procés participatiu com a resposta al malestar alguns veïns que consideren que el mercat provoca molts inconvenients al municipi
El mercat d'Antiguitats d'Arbeca, se celebra els diumenges al matí
El mercat d'Antiguitats d'Arbeca, se celebra els diumenges al matí
La majoria de veïns d'Arbeca volen que continuï el Mercat d'Antiguitats

L'Ajuntament d'Arbeca va dur a terme aquest diumenge un procés participatiu per tal que els arbequins es poguessin pronunciar-se sobre la idoneïtat de continuar acollint el Mercat d'Antiguitats, Andròmines i Productes de Segona Mà que se celebra al municipi. Segons explica l'alcalde Sergi Pelegrí, el procés respon a la necessitat de conèixer el parer del veïnat, i com a resposta a un col·lectiu que considera que els perjudica, per diferents raons.

Un veí d'Arbeca votant al procés participatiu sobre el futur del mercat d'antiguitatsLa consulta plantejava la pregunta Vol que el mercat dels diumenges se segueixi celebrant a Arbeca? amb un  o un no. D'un cens de 2.041 persones, n'han votat 708, un 34,69%, la majoria dels quals s'han mostrat favorables que el mercat setmanal de productes de segona mà es continuï celebrant a Arbeca, població que l'acull des de fa un any i quatre mesos.

En concret, 536 persones hi han votat a favor, 156 ho han fet en contra, 14 en blanc i 2 nuls 

Al procés participatiu hi ha pogut participar els veïns a partir de setze anys i la votació presencial s'ha dut a terme els dies 7 i 9 de febrer a la Sala República del municipi.

L'alcalde d'ArbecaSergi Pelegrí va explicar que a la gran massa de població el mercat els és indiferent i ha afegit que l'impacte socioeconòmic que aquest genera al municipi és favorable, en part perquè atreu molta gent de poblacions veïnes. L'alcalde afegia que hi ha visitants que acaben consumint als comerços de la vila i també que després descobreixen altres ofertes que té el poble.

Tot i el procés participatiu, el resultat no és vinculant, ja que no s'ha arribat al 50% del cens que demanava l'oposició

Una papereta del procés participatiu sobre el futur del mercat d'antiguitats a ArbecaMalgrat això, Pelegrí considera que sí que ha de ser moralment vinculant, ja que s'ha donat als veïns l'oportunitat de poder opinar, per bé o per mal, sobre el futur del mercat al municipi.

L'empresa gestora estudia traslladar el mercat

Independentment del resultat, però, els responsables de l'empresa gestora estudien la possibilitat de traslladar el mercat a una altra població.

Els organitzadors se senten maltractats per l'actual govern municipal d'Arbeca 

També asseguren que tenen ofertes d'altres municipis interessats a acollir el mercat. En aquest sentit, han dit que no entenen per què el consistori ha organitzat el procés participatiu i defensen que el mercat té un impacte econòmic molt important als comerços del municipi, a més de generar a l'ajuntament uns beneficis nets a l'any de 33.000 euros, una xifra que l'alcalde ha rebaixat al voltant dels 25.000 euros.

La majoria de veïns d'Arbeca volen que continuï el Mercat d'Antiguitats
comentaris