Enllestides les obres de millora de l’entorn de l’Espai Macià

L'Ajuntament preveu obrir dissabte el trànsit a la Plaça Ramon Arqués, coincidint amb la 33a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de la Festa Major 

 

Visita a l'obra de l’alcalde i el gerent d’Urbanisme
photo_camera Visita a l'obra de l’alcalde i el gerent d’Urbanisme

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha visitat aquest matí la finalització de les obres de millora de la Plaça Ramon Arqués, just davant de l’Espai Macià, al centre històric de la població. Aquests treballs han tingut una durada de dos mesos i un cost de 97.766,91 euros.

Durant la visita, l'alcalde ha anunciat que la previsió, una vegada consolidats els materials instal·lats, és obrir la plaça al trànsit aquest dissabte a la tarda, coincidint amb la 33a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de la Festa Major. Mir ha estat acompanyat pel gerent de l’Àrea d’Urbanisme, Albert Quintillà.

L'actuació, amb un cost de més de 97.000 euros, ha permès millorar la xarxa de sanejament de la zona

L’actuació, que ha obligat a tallar el trànsit del darrer tram del carrer Concepció Soler i del primer tram del carrer Hospital, ha permès millorar la xarxa de sanejament de la zona i l’adequació de la xarxa d’aigua potable al Pla director d’aigües de les Borges.

A més, també ha inclòs la reubicació dels contenidors d’escombraries i la renovació completa de les voreres i el ferm de la calçada, que s’han substituït amb el mateix estil de rajoles i llambordes que la resta del centre històric, on ja s’ha anat actuant aquests darrers anys, a més de reposar arbres, fanals, semàfors, papereres i bancs.

Gairebé la meitat del pressupost ha estat finançat pel PUOSC

El pressupost de l'obra ha estat finançat amb 45.000 euros del PUOSC, 5.200 euros de fons propis del consistori i la resta amb càrrec al Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya.

L’alcalde s’ha mostrat “molt satisfet d’enllestir l’arranjament de l’entorn de l’Espai Macià, que ens permet continuar millorant un altre dels punts més turístics del nostre centre històric, deixant la zona semipeatonal, pel que permetrà revitalitzar l’entorn i el comerç del centre, a més de resoldre els problemes de clavegueram i d’aigua que patien alguns veïns de la zona”.

Comentaris