Entitats i associacions de les Borges col·laboraran amb el Pla Educatiu d'Entorn

A les Borges el Pla treballarà amb els alumnes de 0 a 18 anys dels tres centres educatius de la població: l’escola pública Joan XXIII, el col·legi Mare de Déu de Montserrat i l’INS Josep Vallverdú.

Signatura Pla Educatiu d'Entorn
photo_camera Representants d'entitats, d'associacions locals i de centres educatius han assistir avui a l'acte de signatura

L’Ajuntament de les Borges i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat han signat aquest matí el conveni que posa en marxa el Pla Educatiu d’Entorn a les Borges Blanques, una iniciativa que compta amb la col·laboració desinteressada d’una vintena d’entitats i associacions de la capital de les Garrigues, que a través d’activitats i iniciatives treballaran en xarxa per a què els nens i joves continuïn aprenent fora de les aules. “El Pla Educatiu d’Entorn –comenta l’alcalde Enric Mir- ens ha de permetre aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat així com la integració dels joves en el teixit social, el que permetrà lluitar a favor de la cohesió social a la població”. A les Borges el Pla treballarà amb els alumnes de 0 a 18 anys dels tres centres educatius de la població: l’escola pública Joan XXIII, el col·legi Mare de Déu de Montserrat i l’INS Josep Vallverdú.

L’acte, que s’ha dut a terme al saló de Plens de l’Ajuntament, ha comptat amb la presència director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés; l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro; la regidora d'Educació i Joventut de les Borges Blanques, Maria Fusté; i la inspectora d'Ensenyament de les Garrigues, Montserrat Lluís. També hi han assistit una vintena de representants dels centres educatius de la població, de les AMPA i d’entitats i associacions locals disposats a col·laborar amb la implantació del Pla Educatiu d’Entorn a les Borges a través d’activitats com tallers de teatre que permetin aconseguir una millor expressió oral, classes de reforç per a l’alumnat nouvingut i altres iniciatives que permetin la col·laboració intergeneracional, com tallers de contes i intercanvi d’experiències, entre d’altres.

El Pla Educatiu d’Entorn de les Borges Blanques té com a objectiu vincular les escoles i l’institut amb els agents socials locals per tal de treballar en xarxa i aconseguir incrementar l’èxit escolar i contribuir a la cohesió social del territori. Una iniciativa que pretén, “a través de la igualtat d’oportunitats, que les entitats comarca i els centres educatius treballin plegats per dur a terme activitats i projectes en benefici dels infants i joves”, explica el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés. “Cal superar l’àmbit escolar per anar a l’àmbit social i ciutadà”, afirma. Per la seva part l’alcalde Enric Mir ha posat l’èmfasi en “poder aconseguir que els joves s’integrin en el teixit social de les Borges a través de l’educació en valors i el compromís cívic, el que farà que a la llarga siguin millors ciutadans i que gaudim d’una major justícia social”.

La signatura del conveni és el primer pas del pla d’actuacions previstes per a l’establiment del Pla Educatiu d’Entorn, que està previst que es posi en marxa el setembre de 2014, amb l’inici del curs escolar. Fins llavors els agents socials (entitats i associacions locals) i els experts faran una diagnosi conjunta de les necessitats del territori i s’establiran un projecte marc i un pla anual d’actuació, que inclouran les accions concretes que es duran a terme a les Borges.

El Pla Educatiu de l’Entorn de les Borges Blanques és el setè que es signa a la província, després dels de la Seu d’Urgell, Lleida (Pardinyes), Guissona, Tàrrega, Cervera i Mollerussa.

 

Comentaris