ERC proposa obrir despesa municipal a pressupostos participatius i reivindica la Fira de l’Oli

El candidat d'ERC a l'Ajuntament de les Borges Blanques, Salvador Noguera, acompanyat d'altres membres de la candidatura han estat presents al mercat setmanal dels dissabtes i del dimarts de les Borges Blanques.

Foto mercat Borges 2
photo_camera La parada d'ERC al mercat de les Borges.

El candidat d'ERC a l'Ajuntament de les Borges Blanques, Salvador Noguera, acompanyat d'altres membres de la candidatura han estat presents al mercat setmanal dels dissabtes i del dimarts de les Borges Blanques, on s'han recollit suggeriments i propostes dels ciutadans per tal d'incorporar-les al full de ruta municipal.

El seu programa incorpora propostes com obrir una part de la despesa municipal a pressupostos participatius, realitzar consultes sobre temes de rellevància general per a tota la comunitat, convocar periòdicament assemblees informatives temàtiques per regidories, impulsar l'administració electrònica per simplificar, fer més accessible i donar més transparència a les tramitacions ordinàries a l'ajuntament.

Al mercat setmanal del dimarts els republicans van promocionar la Fira de l'Oli, amb una selecció de les cinc marques d'oli de la capital que es va oferir als assistents al mercat tant la possibilitat de realitzar un tast dels olis d'oliva arbequina verge extra com fer una degustació maridant l'oli amb el típic pa de ronyó de les Borges Blanques.

La finalitat de l'acció és posar de manifest el nou rumb que ha tingut la Fira de l'Oli de les Garrigues els darrers quatre anys, en els quals cada vegada ha tingut menys protagonisme l'oli en favor d'altres productes alimentaris, que a més a més no són ni de les Garrigues: xoriços, formatges, entre d'altres. A més les jornades tècniques de la Fira de l'Oli, que havien estat referents del sector, fòrum de debat de les problemes del sector de l'oli i punt de trobada dels agents de l'oli, els darrers anys s'han reduït a la mínima expressió en favor de jornades festives i lúdiques sense cap relació ni amb l'oli ni amb la comarca.

Dins l'eix econòmic, el programa d'ERC incorpora propostes com tornar a convertir la Fira de l'Oli en el referent del sector, més professional i més especialitzada en l'oli, recolzar el comerç local i la comercialització dels productes autòctons i l'estratègia de l'Oliturisme, recuperar la seu del programa d'ajuts europeus LEADER a les Borges, recentment traslladada a Mollerussa.

Comentaris