21.04.2021 |

Escolars treballen en la revegetació de la Femosa de Juneda

Els alumnes de l’escola Manuel Ortiz de Juneda van plantar més de 300 exemplars de diferents espècies

Els escolars treballant a la llera de la Femosa de Juneda
Els escolars treballant a la llera de la Femosa de Juneda
Escolars treballen en la revegetació de la Femosa de Juneda

El passat divendres l'alumnat de l'Escola Manuel Ortiz de Juneda va participar en una jornada de revegetació de la riba de la Femosa a Juneda. Per torns i grups, seguint les mesures de seguretat actuals, els infants van plantar més de 300 exemplars de 20 espècies diferents de vegetació autòctona de ribera.

La plantada de salzes, freixes, lliris i altres plantes va discórrer en una jornada matinal compartida entre professorat i alumnat. L’activitat tenia el doble objectiu d’apropar als infants a aquest curs fluvial i espai d’interès local i alhora millorar l'estat actual del riu.alumnes plantant Juneda

Va ser una actuació organitzada conjuntament per l'Escola Manuel Ortiz de Juneda, el Camp d'Aprenentatge de Juneda - Les Obagues, l'Associació La Banqueta i l'Ajuntament de Juneda. La iniciativa també comptava amb el suport de l'Agència Catalana de l'Aigua, qui va assumir el cost del planter i va gestionar l’activitat sota la direcció d'Adrià Masip.

La Femosa neix a les serres de l'Urgell i de la Conca de Barberà, passa pel nord de la comarca de les Garrigues i finalment entra al Segrià per desembocar al riu Segre. Després dels aiguats de l’octubre de 2019, diverses entitats de les Garrigues van unir esforços per exigir un major reconeixement i una millor gestió d'aquest riu mitjançant una moció que ja compta amb el suport de 8 ajuntaments.

Escolars treballen en la revegetació de la Femosa de Juneda
comentaris