23.05.2022 |
Territoris.cat

Un espectacle de titelles i l'actuació de Tremendos, a la Castanyada de les Borges

La cita musical, amb entrada gratuïta, tindrà lloc al Pavelló de l'Oli i també inclourà l’actuació del dos Dj’s

Panellets a la Llar d'nfants
Els menuts de les Borges han pogut aprendre una part molt important de la nostra tradició
Un espectacle de titelles i l'actuació de Tremendos, a la Castanyada de les Borges

Un espectacle de titelles dirigit als més petits encetarà el dijous a la tarda la festa de la Castanyada a les Borges, una celebració que també inclourà un vessant més juvenil amb la Nit Tremenda, que tindrà lloc al Pavelló de l’Oli a partir de les dotze de la nit. La cita musical, amb entrada gratuïta, inclourà l’actuació del dos Dj’s i del popular grup de versions Tremendos. La Comissió de Festes de l’Ajuntament, entitat organitzadora dels actes, espera unes 500 persones a la festa nocturna.

La gresca arrencarà a mitjanit amb un Dj, i seguidament el grup de versions Tremendos farà vibrar al públic amb les millors cançons i les ganes de festa. Per acabar, ben entrada la matinada, serà el torn del Dj Rolaway amb la música més fresca i actual. Pel que fa als infants, celebraran la festa a partir de les sis de la tarda amb l’espectacle de titelles “La Castanyera”, de la companyia Sebastià Vergés, una cita gratuïta que tindrà lloc al teatre del Col·legi Mare de Déu de Montserrat a partir de les sis de la tarda.

La regidora d’Educació i Joventut, Maria Fusté ha destacat “la pluralitat de la festa de la Castanyada, que inclou actes per gran i petits”. Fusté també ha convidat a tothom a participar “en aquesta celebració tant nostrada, una tradició que es manté inalterable a les Borges, gràcies sobretot a la col·laboració de la comunitat educativa, tot i la irrupció d’altres festes com Halloween”. En aquest sentit cal destacar la tasca dels centres educatius de la localitat, que han preparat activitats centrades en aquesta festa popular per al dijous. L’escola Joan XXIII ha organitzat sortides pel terme i pel municipi per als alumnes del centre. Els d'infantil faran una sortida per les Borges, amb un passeig pels carrers del voltant de les escoles, i després aniran a la Plaça Europa, on esmorzaran i ballaran i cantaran la dansa de la castanyera. La sortida també inclourà una visita al Terrall per grups. Els de P5 faran observació d'arbres de la tardor. Pel que fa als alumnes de Cicle inicial faran una sortida pel terme que anirà del camí de les figueres fins a Sant Salvador passant per una visita a la Granja Bigordà. Els estudiants de Cicle Mitjà aniran a veure les cabanes de volta (Quintana i Quintillà), i faran un dinar a Sant Salvador, mentre que els de Cicle Superior faran una ruta que passarà pel Canal Segarra-Garrigues (túnel)-Racó del Llop-Pla de Bepon-Bassa La Torra i Sant Salvador.

Al Col·legi Mare de Déu de Montserrat, els alumnes de 4rt d’ESO organitzaran una gimcana per la resta del centre mentre que els més petits rebran la visita de la Castanyera. La jornada finalitzarà amb un berenar popular al pati. Pel que fa als alumnes de la Llar d’Infants Municipal Joan XXIII, ja s’han endinsat en la festa a través d’un taller de panellets que ha tingut lloc avui i que també es farà demà. Finalment dijous rebran la divertida visita de la Castanyera rockera.

Un espectacle de titelles i l'actuació de Tremendos, a la Castanyada de les Borges
comentaris