Un estudi sobre paleografia guanya la 7è Premi Jove Investigador de les Garrigues

Durant la 52a Fira de l’Oli i les Garrigues es va celebrar la 7a edició dels Premis Jove Investigador/a de les Garrigues, que va guanyar Núria Preixens Vidal amb l’estudi Descobrint la paleografia: més de 500 anys d’història en un calaix.

DSC03108
photo_camera Lliurament de la 7a edició dels Premis Jove Investigador/a de les Garrigues.

Durant la 52a Fira de l’Oli i les Garrigues, es va fer entrega de la 7a edició dels Premis Jove Investigador/a de les Garrigues, organitzats conjuntament pel Consell Comarcal de les Garrigues, l’Oficina Jove i el Centre d’Estudis de les Garrigues, amb el suport de la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

El primer premi, valorat amb 400 euros, va ser per a Núria Preixens Vidal amb l’estudi Descobrint la paleografia: més de 500 anys d’història en un calaix. Es tracta d’una transcripció, traducció i estudi de dos manuscrits inèdits del segle XV procedents d’un arxiu particular del municipi del Soleràs. El treball guardonat dóna a conèixer el contingut d’uns documents inèdits en llatí, que han anat passat de generació en generació, i que han permès conèixer de forma directa la manera de viure en l’època medieval dels habitants del Soleràs i rodalies.

D’aquesta investigació el jurat va destacar, entre altres, el treball de síntesi dut a terme per realitzar la investigació, les fonts consultades i l’aportació de nous estudis de l’època medieval de la comarca i del municipi del Soleràs amb informació inèdita i valuosa. L’entrega del premi va ser a càrrec de Ramón Farré, delegat del Govern de la Generalitat a Lleida i Juli Muro, president del Consell Comarcal de les Garrigues.

El segon premi, valorat amb 200 euros, va ser per a Cristina Rius Capdevila amb el treball L’estudi del mercat laboral a les Garrigues. Un treball on el jurat va destacar-ne la seva estructura i utilitat pel que fa a la diagnosi comarcal encarada al món laboral. L’entrega del premi va anar a càrrec d'Anna Feliu, Coordinadora Territorial de la Direcció General de Joventut a Lleida.

El tercer premi, valorat amb 100 euros, va ser per a Maria del Mar Boronat Ena amb el treball Ciutats geomètriques. Va fer entrega del premi Elisabeth Solé, secretària i membre del Centre d’Estudis de les Garrigues.

Els Premis Jove Investigador/a de les Garrigues persegueixen l’objectiu de fomentar la investigació a la comarca entre joves i estudiants, per tal de donar suport i potenciar l’esperit de recerca i creativitat científica sobre temes directament relacionats amb la comarca de les Garrigues o qualsevol dels seus municipis.

El jurat del premi, format per dos membres del Centre d’Estudis de les Garrigues, una representant del Servei Educatiu de les Garrigues, una tècnica de la Coordinació Territorial de Joventut a Lleida, un tècnic de cultura i una tècnica de joventut del Consell Comarcal de les Garrigues, va reunir-se a l’Oficina Jove el passat 3 de desembre per determinar-ne els guanyadors.

Comentaris