14.07.2020 |
Territoris.cat

Europa valida el primer Pla d’Acció d’Energia Sostenible de Juneda

El Joint Research Center (JRC), òrgan delegat per la Comissió Europea per avaluar els Plans d’Energia Sostenible (PAES), ha aprovat el primer pla de Juneda, juntament amb els de Tàrrega i la Portella.

Treballs en la substitució de les lluminàries públiques.
Treballs en la substitució de les lluminàries públiques.
Europa valida el primer Pla d’Acció d’Energia Sostenible de Juneda

El Joint Research Center (JRC), òrgan delegat per la Comissió Europea per avaluar els Plans d’Energia Sostenible (PAES), ha aprovat els tres primers plans de la demarcació de Lleida, corresponents als consistoris de Juneda, Tàrrega i la Portella.

Aquest reconeixement suposa la validació i l’homologació dels plans presentats i assegura que el procediment emprat per reduir la despesa energètica dels consistoris és adequat.

Aquests tres consistoris formen part del centenar d’ajuntaments que es van afegir a la proposta del Pacte dels Alcaldes, una iniciativa europea i gestionada a Lleida a través de la Diputació de Lleida que neix per implicar els governs locals en la lluita contra el canvi climàtic mitjançant la reducció en un 20% de l’emissió de CO2 per a l’any 2020.

La corporació lleidatana va aprovar una primera línia d’ajuts als consistoris per finançar el cost de l’elaboració dels Plans d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) que permeten obtenir una complerta radiografia de la despesa energètica de cada ajuntament per després poder proposar les actuacions i assolir els compromisos de reducció de gasos d’efecte hivernacle.

La segona línia de subvencions que va posar en marxa la Diputació de Lleida per millorar l’eficiència energètica dels consistoris va servir per portar a terme projectes de renovació de l’enllumenat públic, la instal·lació de nous sistemes de calefacció i climatització i altres projectes per obtenir una major eficiència energètica.

L’aprovació dels tres primers plans d’energia sostenible de JunedaTàrrega i la Portella són una mostra representativa dels municipis grans, mitjans i petits de la demarcació de Lleida.

Europa valida el primer Pla d’Acció d’Energia Sostenible de Juneda
comentaris