16.01.2022 |
Territoris.cat

Excursió a l’Espluga de Francolí i premis als millors pessebres, el cap de setmana a les Borges

El Centre Excursionista les Borges–Garrigues ha organitzat per dissabte, 24 de gener, una sortida a l’Ermita de Sant Joan, situada a l’Espluga de Francolí. L’endemà diumenge, 25 de gener, l’Associació de Pessebristes de les Borges té previst l’acte d’entrega dels premis als millors pessebres.

Entrega de premis pessebres 2014
Entrega de premis als millors pessebres de l'any 2014.
Excursió a l’Espluga de Francolí i premis als millors pessebres, el cap de setmana a les Borges

La secció dels manelets del Centre Excursionista les Borges–Garrigues ha organitzat per demà dissabte, 24 de gener, una sortida a l’Ermita de Sant Joan, situada al bosc de Poblet de l’Espluga de Francolí. L’excursió tindrà un recorregut d’anada i tornada d’uns 8 quilòmetres aproximadament, i té prevista la sortida a les 10 hores des de la Plaça Europa de les Borges Blanques. L’endemà diumenge, 25 de gener, l’Associació de Pessebristes de les Borges té previst l’acte d’entrega dels premis als millors pessebres, a les 12 hores a la Casa de la Cultura de la capital de les Garrigues. En transcurs del mateix hi ha prevista una xerrada de l’escriptor Joan Bellmunt, sobre tradicions i costums populars i un recital poètic a càrrec del Grup Nissaga de les Borges.

Segons fonts del Centre Excursionista, aquesta serà la primera caminada de l’any, tot i que en fan una cada mes, es preveu que duri fins al migdia i s’espera que hi participin una vintena de persones. L’activitat s’emmarca dins del programa anual del Centre i permet gaudir de la natura als pares, mares i fills que hi participen, a més de conèixer alguns dels millors paratges del voltant.

D’altra banda, des de l’Associació de Pessebristes expliquen que aquest any han participat 30 pessebres al concurs i que es lliuraran premis a les categories Pre-Benjamí, Benjamí, Infantil, Juvenil, Adult i Familiar, a més d’algun altre fora de concurs. L’acte de lliurament comptarà amb l’assistència, entre d’altres, de l’alcalde Enric Mir i el primer tinent alcalde Francesc Macià, i hi col·laboren l’Ajuntament i els comerços de les Borges, que hi han cedit i sortejaran obsequis entre els participants.

Excursió a l’Espluga de Francolí i premis als millors pessebres, el cap de setmana a les Borges
comentaris