06.12.2021 |
Territoris.cat

Èxit de la jornada sobre la collita avançada d'olives a la Granadella

Unes 90 persones han assistit a l'acte, organitzat per l’Escola de Capacitació Agrària de les Borges Blanques

Foto jornada collita 3
L'acte va tenir lloc ahir a la tarda al Centre Cívic.
Èxit de la jornada sobre la collita avançada d'olives a la Granadella

El Centre Cívic de la Granadella va acollir ahir la jornada tècnica “Collita avançada d’olives. Estratègia per a l’elaboració i comercialització d’oli verge extra”, amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta estratègia utilitzada per alguns productors d’oli verge extra.

L'acte, que va comptar amb uns 90 assistents, va arrencar amb les intervencions de Carlos Gibert, alcalde de la Granadella, i Ramon Baró, director de l’Escola de Capacitació Agrària de les Borges Blanques, entitat organitzadora de l'acte. A continuació l’investigador de l’IRTA de Mas de Bover, Esteve Martí, va realitzar una explicació tècnica sobre l’elaboració de l’oli verge extra amb olives de collita avançada. Segons va explicar Martí, "el fet d’elaborar oli d’olives més verdes li dóna unes característiques organolèptiques particulars que són apreciades per alguns consumidors".

Finalment va tenir lloc una taula rodona i debat amb representants de tres empreses de la zona que ja realitzen aquesta pràctica: Eduardo Pons, responsable de l’empresa Pons Tradició, SLU, de l’Albagés; Venanci Guiu, de l’empresa Molí dels Torms – Olicatessen; i Marcel Vidal, representant de la Cooperativa de Bellaguarda.

Èxit de la jornada sobre la collita avançada d'olives a la Granadella
comentaris