29.07.2021 |
Territoris.cat

Èxit de participació en les jornades de portes obertes del Centre de l’Oli de la Granadella

Mes de 1.000 persones han participat durant les dues primeres jornades de portes obertes del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC).

Taller tupina
Taller tupina a les jornades de portes obertes al Centre de l'Oli de la Granadella.
Èxit de participació en les jornades de portes obertes del Centre de l’Oli de la Granadella

Mes de 1.000 persones han participat durant les dues primeres jornades de portes obertes  del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) on els tallers de tast d’oli verge, la elaboració de la tradicional tupina d’oli de les Garrigues i diferents sessions gastronòmiques han reunit a un bon nombre de joves i famílies per gaudir de les diferents experiències sensorials i turístiques al voltant de l’oleoturisme.

Els alumnes de l’Escola i l’Institut van centrar les activitats de la primera jornada amb tot un seguit de visites guiades i tallers de tast d’olis, tallers d’elaboració d’allioli i d’elaboració de xocolata. El CCOC pensa promoure aquestes experiències a totes les escoles de Catalunya.

Les rutes paisatgístiques en burricleta, la gastronomia popular i la festa infantil animada pel grup la Cremallera han estat un dels principals atractius de la jornada.

Una projecció audiovisual a la façana i una actuació del cantautor Joan Rovira i un grup de Dj’s locals han posat la nota festiva a la presentació del Centre de l’Oli de la Granadella.

Despertar la sensibilitat al voltant de l’oli verge extra i difondre al món l’essència de la cultura de l’oli com a element de la identitat del nostre territori, és un factor clau per dinamitzar la economia de la comarca, afirma Carlos Gibert alcalde de la Granadella.

A més, aquest diumenge 19 d’abril la 8a Caminada Popular Les Garrigues per la igualtat, organitzada per la Federació d’Associacions de Dones de les Garrigues, juntament amb l’Associació de Dones El Roure de la Granadella van iniciar la jornada a les 8.45 h a la Plaça de la població, per fer un recorregut pel terme amb un esmorzar gratuït a l’Ermita de Sant Antoni, prèvia inscripció.

Tot un seguit de tast d’olis d’oliva verges i un dinar popular al pla del Castell, han clos aquest intens cap de setmana al voltant de la cultura de l’oli que vol consolidar-se com a referent a Catalunya en la difusió de la gastronomia i de la cultura Mediterrània.

Tot un seguit d’activitats paral·leles com un concurs de dibuix i fotografia, així com la filmació de tot un seguit de testimonis de veïns que han viscut les diferents etapes de l’evolució del reconstruït Convent han permès descobrir als visitants la història de l’edifici i els secrets de l’oli verge extra.

Ara el CCOC ofereix la possibilitat d’experimentar, d’una manera diferent, una de les comarques més autèntiques i més poc conegudes del país. Degustar l’oli i la gastronomia de les Garrigues, entendre la cultura de la pedra seca i conversar amb la seva gent és un privilegi que fins fa poc només estava reservat a uns pocs.

Èxit de participació en les jornades de portes obertes del Centre de l’Oli de la Granadella
comentaris