17.01.2022 |
Territoris.cat

Les farmàcies de les Garrigues fan un nou tancament aquest matí de dijous per denunciar els impagaments

Només la farmàcia Pena de la Granadella i la farmàcia Niubó de les Borges Blanques estan disponibles per oferir serveis d'urgència, ja que tenen torn de guàrdia

Farmàcia
Les farmàcies sumen quatre mesos d'impagaments.
Les farmàcies de les Garrigues fan un nou tancament aquest matí de dijous per denunciar els impagaments

El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya han anunciat un nou tancament per dijous al matí per denunciar els quatre mesos d'endarreriment en els pagaments. Una convocatòria que serà seguida per totes les farmàcies de la comarca, ja que com expressen molts dels seus propietaris "la situació és gairebé insostenible".

A Vinaixa, tancaran durant el matí, però segons informa el seu propietari, Josep Ramon Sabanés, "tancaria deu dies si fos necessari, perquè potser seria la manera de que els mandataris s'adonessin de la situació, ja que llavors els ciutadans expressarien el seu malestar". També tancaran les farmàcies de Castelldans, Juneda, Arbeca, l'Albi, l'Espluga Calba, Juncosa, Cervià i l'Albagés. La titular d'aquesta última, Montserrat Aluja, declara que troba la vaga "molt encertada, però insuficient, perquè entre Madrid i Catalunya els farmacèutics estem asfixiats". Aluja creu que els professionals farmacèutics "som al mig, rebem nosaltress i indirectament l'usuari, perquè si els prestatges són buits el servei que donarem serà deficient. Però la culpa no és nostra, sinó dels imapgaments", recorda. D'altra banda la farmàcia Pena de la Granadella oferirà serveis d'urgència, perquè està de guàrdia. "No obstant, la farmàcia estarà tancada perquè hem de donar suport a la convocatòria, però tindrem el mòbil disponible per si hi ha alguna urgència", afirma el seu propietari.

Pel que fa a les Borges Blanques, les dos farmàcies existents se sumaran a la vaga. No obstant, la farmàcia Niubó farà serveis d'urgència, donat que està de guàrdia. Per la seva propietària, Eugènia Niubó, "el Govern incompleix les seves paraules ja que no paga el que ens deu, una situació que cada vegada costa més de suportar". D'altra banda fonts de la farmàcia Pelegrí afirmen que l'establiment estarà tancat durant el matí, "una situació que només es podria haver evitat si a última hora s'hagués fet un pas enrera i el Govern s'avenís a fer els pagaments".

Aquest dimarts estava previst que s'abonessin els medicaments del mes de setembre, però els diners no han arribat i el deute ascendeix fins als 416 milions d'euros. En concret, les farmàcies tenen pendent el cobrament dels mesos de novembre i desembre del 2012, del maig del 2013 i el setembre. Els farmacèutics ja van fer un tancament patronal el 25 d'octubre del 2012, en aquest cas tot el dia i que va tenir un seguiment del 80%, segons el col·lectiu.

Les farmàcies de les Garrigues fan un nou tancament aquest matí de dijous per denunciar els impagaments
comentaris