30.11.2022 |
Territoris.cat

La Federació Regional de Lleida d’ERC elegeix a Estradé com a primer candidat al Senat per Lleida

L’exalcalde de les Borges Blanques i exdiputat al Parlament de Catalunya, Miquel Àngel Estradé i Palau, va ser escollit com a primer candidat al Senat per ERC a Lleida en les properes eleccions del 20 de desembre.

Miquel Àngel Estradé al Congrés de Linyola. Foto. Maria del Carme Massot
Miquel Àngel Estradé presentant la candidatura al Congrés de Linyola. Foto: Maria del Carme Massot.
La Federació Regional de Lleida d’ERC elegeix a Estradé com a primer candidat al Senat per Lleida

L’exalcalde de les Borges Blanques (1995-2003 i 2007-2011), i exdiputat al Parlament de Catalunya (2003-2010), Miquel Àngel Estradé i Palau, i el president d’Òmnium Cultural de Lleida-Ponent, Xavier Eritja i Ciuró van ser escollits com a primers candidats al Senat, amb 100 vots, i al Congrés dels Diputats, amb 110 vots, respectivament, per Esquerra Republicana de Catalunya a Lleida en les properes eleccions del 20 de desembre.

El congrés, en el qual va poder participar tota la militància de les sis comarques de la Plana de Lleida (Garrigues, Noguera, Pla d'Urgell, Segarra, Segrià i Urgell), es va dur a terme aquest dimarts, 3 de novembre, a la Fuliola i va comptar amb una nombrosa participació. 
 
Estradé i Eritja, juntament amb els primers candidats proposats per la Federació de l’Alt Pirineu i Aran i per la Federació comarcal del Solsonès, aspiraran a ser caps de cartell davant de la Comissió Nacional Electoral dels republicans, que elaborarà una proposta definitiva de llista a les dues cambres legislatives espanyoles, que serà definitivament aprovada pel Consell Nacional d’Esquerra Republicana del proper dissabte, 7 de novembre.
 
També es van elegir els candidats  que aspiren a completar les llistes que, en el cas del Congrés dels Diputats, seran Ferran Accensi, regidor de Benavent de Segrià i expresident de l’ANC del Segrià, amb 58 vots; Meritxell Bonjoch, de Sant Ramon i Joan Pere Fabregat, de Lleida.
 
Pel que fa al Senat, la resta d'aspirants seran Carmel Mòdol, també exdiputat al Parlament de Catalunya, que va obtenir 84 vots; Mingo Sabanés, alcalde d’Artesa de Segre, amb 77 vots; Francesc Pla, exregidor de Mollerussa; Amadeu Ros, alcalde de Tornabous i Josep Maria Esquerda, que ja va ser senador des de 2004 a 2011.

La Federació Regional de Lleida d’ERC elegeix a Estradé com a primer candidat al Senat per Lleida
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement