30.09.2020 |
Territoris.cat

La festa de la primera premsada uneix oli i art a la Granadella

La Festa de la Primera Premsada de la Granadella, d’aquest dimarts, 8 de desembre, va reunir més de 300 persones, que van poder degustar i prendre part en una jornada artística.

Festa de la Primera Premsada a la Granadella. Foto: Rosa Vidal Freixinet.
Festa de la Primera Premsada a la Granadella. Foto: Rosa Vidal Freixinet.
La festa de la primera premsada uneix oli i art a la Granadella

La Festa de la Primera Premsada de la Granadella, d’aquest dimarts, 8 de desembre, va reunir més de 300 persones, que van poder degustar i prendre part en una jornada artística en què es van crear deu gravats de gran format amb motius relacionats amb l'olivera per celebrar l'elaboració del primer oli de la campanya.

L'artista Carme Vilafranca, professora de gravat de l'Escola Leandre Cristòfol i encarregada del Centre d'Art de la Fundació Aspros, va ser l’encarregada de dirigir el procés creatiu d'aquestes obres que van ser subhastades entre particulars i empreses per contribuir a la recollida de fons en benefici de la Marató de TV3.

A l’esdeveniment tampoc hi van faltar els tastos de l'oli nou ni les degustacions de productes de la Terra, en què es va poder assaborir la tradicional sopa de timó (farigola), a càrrec del Parc de les Olors de l'Albi. Aprofitant l'acte, el Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) va realitzar la presentació del Club d'Amics de l'Oli, es van entregar els carnets personalitzats als nous membres del Club i es van sortejar productes de la terra entre els assistents.

També es va presentar el Club de Tast d'Oli d'Oliva, que neix de la col·laboració entre el Cicle formatiu d'Olis i Vins de l'INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques i el CCOC, i té per finalitat reunir persones de diferents perfils (moliners, pagesos, empreses del sector del turisme i qualsevol persona interessada en la cultura de l'oli) per tal de tastar diferents olis, comentar i debatre les darreres novetats en el tast d'oli, els maridatges, entre d’altres.

La festa de la primera premsada uneix oli i art a la Granadella
comentaris