28.11.2021 |
Territoris.cat

El Festival de música popular i tradicional de la Granadella celebra dues dècades

L'èxit de participació als tastos d'oli i vi insta a l'ajuntament a seguir amb la línia encetada enguany d'unir les activitats musicals amb la promoció del territori

La Burricleta, el primer del Pla de Lleida de la Xarxa Burricleta i se centrarà en l’Oliturisme.
El Festival de música popular i tradicional de la Granadella celebra dues dècades

Les activitats Oliturístiques i Enoturístiques, una de les novetats d’aquesta 20a edició del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella, han estat tot un èxit. El certamen, que finalitza avui, va comptar dissabte amb una quarantena d'assistents al tast de vins del Celler Clos Pons. De fet, a pocs dies d’obrir la inscripció ja es van cobrir les 30 places, fet que va obligar a ampliar fins a 40 persones l’assistència màxima. Pel que fa al tast d'oli i maridatge gastronòmic, que ha tingut lloc aquesta tarda al Centre Cívic i que ha anat a càrrec de Pilar Pardell, membre del Panell de Tast d’Olis de Catalunya, ha comptat amb una cinquantena d'assistents. Aquestes xifres, segons l'alcalde de la població, Carlos Gibert, "ens indiquen quin és el camí a seguir". Gibert creu que de cara a l'any vinent el programa seguirà treient profit de l'èxit d'aquestes activitats i "inclourem altres atractius per promocionar el territori i per donar a conèixer el nostre producte". En aquest sentit l'alcalde fa una valoració molt positiva d'aquesta edició del certamen, ja que "tant les actuacions musicals com l'oferta gastronòmica i cultural han aconseguit aplegar centenars de persones, una combinació idònia que esperem poder repetir l'any vinent".

Un altre dels actes que va despertar més expectació va ser la presentació del Punt Burricleta la Granadella – Garrigues Altes, inclòs dins els actes del Festival. Aquest Punt formarà part de la Xarxa Burricleta i estarà ubicat al municipi de la Granadella, serà el primer punt de la xarxa del Pla de Lleida i se centrarà en l’Oliturisme. Actualment estan en fase de disseny les rutes, les quals discorreran pels paisatges de l’oli de la comarca. L'acte de presentació, que va començar a les onze del matí, es va allargar fins a la tarda degut al gran interès que va despertar, ja que nombrosos grups es van atansar a aquest punt des d'on van poder fer un circuit d'un quilòmetre amb les burricletes. El Punt Burricleta de la Granadella-Garrigues Altes estarà format, en una primera fase, amb quatre Burricletes per al seu lloguer. Les Burricletes són bicicletes rurals elèctriques, les quals estan equipades amb GPS on hi ha incorporat el “track” de cada ruta, fet que permet evitar la senyalització de la mateixa. D’altra banda, les Burricletes també porten incorporats altaveus i audioguies amb continguts culturals interpretatius; quan la Burricleta, amb el GPS que porta incorporat, detecta que estem davant un Punt d’Interès Cultural, aquesta fa un soroll (brama) i a la pantalla tàctil del GPS apareix el cap d’un ruc, si es toca el mateix, la Burricleta explica el contingut cultural del lloc concret on ens trobem amb la finalitat d’interpretar el paisatge, les tradicions, el patrimoni, etc... de la zona. Amb la tecnologia que incorporen les Burricletes, aquesta permet realitzar la ruta sense necessitat de guia turístic, a més, el fet de ser bicicletes elèctriques permet que puguin ser utilitzades per qualsevol persona, independentment de la seva condició física, és a dir, van dirigides a un tipus de turisme familiar.

Pel que fa a les actuacions musicals, més de 1.000 persones van assistir el diumenge al concert de Pep Sala. També dissabte uns 700 assistents van veure en directe l’actuació del grup de les Terres de l’Ebre, Pepet i Marieta, i els balls i danses tradicionals amb el grup Ameba. Altres actes destacats van ser les sardanes amb la cobla 11 de setembre, la cursa de les pedretes i la cursa de la cordera, el X concurs de bitlles i la XI trobada de puntaires, que va reunir més de 100 colles d'arreu de Catalunya. Durant aquests dies també ha tingut lloc una fira de productes artesanals i un concert d’homenatge al mestre Emili Pujol a càrrec de José Antonio Chic.

 

Tots els actes són gratuïts i es realitzaran principalment a la Plaça de la Vila de la Granadella.

El Festival de música popular i tradicional de la Granadella celebra dues dècades
comentaris