09.05.2021 |
Territoris.cat

Finalitza la festa major d'Arbeca amb un programa molt participatiu

Les festes es van iniciar amb el pregó inaugural a càrrec de Marc Artigau, llicenciat en Direcció escènica i dramaturg.

Festa Major d'Arbeca 2013- Escala en hi-fi
Espectacle i diversió en la nit de cloenda de la festa major amb l'Escala en hi-fi
Finalitza la festa major d'Arbeca amb un programa molt participatiu

Galeria de fotos

Amb un programa divers que va satisfer a tots els gustos i públic, el dimecres dia 14 d'agost es va iniciar la festa major d'Arbeca. Primer, un taller de disfresses seguit per la Cercavila inaugural pels carrers de la vila i l'espectacle de la Cremallera, amb la participació dels gegants dels Vilars i els grallers La Revolta d'Arbeca. 

La Plaça del Mercat seria presa a continuació pels sons del grup de batucada Pim Pam Dale Maraca, per passar després al pregó inaugural de les festes a càrrec de Marc Artigau, llicenciat en Direcció escènica i Dramaturg, un acte en el que es van entregar els premis del concurs de balcons i carrers engalanats orgnitzat per l'associació de dones l'Olivera Arbequina i dels premis del IV concurs de fotografia "Arbeca, la vida al camp" (Associació d'amics del Vilars).

Ja entrada la nit l'Esbart dansaire d'Arbeca va oferir el seu espectacle "El Sol de dos móns". A continuació el correfoc amb els diables "Calents i cornuts d'Arbeca" i "La recerca de Borges". 

Aquest inici tan divers marcaria la pauta dels següents dies fins el diumenge 18 d'agost, en què no hi van faltar el bany d'escuma, els balls de tarda i nit, jocs d'enginy per als més menuts, el concert de Festa Major amb el traicional Ball de valencians a càrrec de l'Esbart dansaire i simpatitzants. 

En l'àmbit esportiu i amb motiu de la presentació de la temporada 2013-2014 va tenir lloc el partit de futbol amb els equips FC Arbeca i FC Juneda.

Entre altres activitats cal destacar el bateig en submarinisme o la II Cursa d'andròmides rodants organitzada per l'Associació de Joves d'Arbeca. 

Però l'activitat més singular del programa va estar la 18ena edició de l'Arbequí de ferro" en què un cop més, els participants van haver de superar tota classe d'obstacles i proves de nivell alt de dificultat, tant en la categoria infantil com en la d'adults. 

Com a cloenda cal destacar el tradicional sopar amb una guatllada popular, i que va estar amenitzat tot seguit per l'Escala en hi-fi "Arbeca, que artística que ets" amb la participació de nombrosos veïns i veïnes. 

Finalitza la festa major d'Arbeca amb un programa molt participatiu
comentaris