La Fira de l’Oli de les Borges Blanques reconeix les millors iniciatives de la comarca

El certamen, que finalment se celebrarà del 5 al 7 de febrer, ha premiat propostes comercials, empresarials i turístiques de les Garrigues

Expositors a la darrera Fira de l'Oli de les Borges
photo_camera Expositors a la darrera Fira de l'Oli de les Borges

El Patronat de Fira de les Garrigues va fer públic el passat dimarts les millors iniciatives comercials, empresarials i turístiques de la comarca. Les empreses guanyadores seran guardonades a la 58a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que se celebra del 5 al 7 de febrer de forma virtual després d’aplaçar-se per culpa de la situació sanitària.

L'empresa francesa Cuadrat Valley, establerta a l'Albagés, ha estat reconeguda com a millor iniciativa turística per la fusió de la cultura de l'oli, la pedra seca, i el turisme rural en un mateix concepte. L’empresa té un projecte a llarg termini que preveu convertir cabanes i masos de les Garrigues en allotjaments d'oleoturisme.

L’acte d’entrega dels premis serà el 7 de febrer, retransmès per Internet a través del web de la Fira de l’Oli.

El premi a la millor iniciativa empresarial ha recaigut enguany en la Cooperativa Tres Cadires, una iniciativa a càrrec de tres joves arbequins que es basa en l'economia social i solidària i amb la qual es busca recuperar i produir artesanalment el licor de vi de nous, una beguda tradicional que havia caigut en l'oblit.

Finalment, la Fira de l’Oli també ha volgut reconèixer la botiga de les petites productores i productors de la comarca, Mengem Garrigues, amb el premi a la millor iniciativa comercial. El projecte, nascut per respondre a les necessitats derivades de la pandèmia, busca oferir els productes sense intermediaris i directes a casa del consumidor.

CARTELL-FIRA-OLI-2021-OK-1-min-724x1024El consistori borgenc va prendre la decisió d’ajornar la 58a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues als dies 5, 6 i 7 de febrer davant d'un empitjorament dels indicadors de la covid-19 al conjunt del país i especialment al municipi. La decisió es va prendre perquè encara que el plantejament fos virtual, contemplava que la gent pogués anar a buscar el dinar als restaurants de la localitat per promocionar la restauració de les Borges i també comptava amb alguns actes que, malgrat fer-se a porta tancada i sense públic, podien posar en risc les persones que hi participaven.

Al mateix temps, la Fira de l'Oli és sinònim de celebració, i tenint en compte el context, el consistori no va trobar sensat tirar endavant el certamen. La Fira se celebrarà en un format totalment online del 5 al 7 de febrer i romandrà disponible a www.firaoli.online fins al pròxim 28 de febrer.

Comentaris