La Fira de l'Oli de les Borges tanca la 51a edició amb 63.000 litres d'oli venuts

Xixo Castaño ha reivindicat l’ús de l’oli d’oliva a la cuina, un element que a més és beneficiós per la salut, i per tant tothom ha d’accedir-hi.

El president del Patronat Enric Mir lliure el simbol de la Fira a Xixo Castaño.
photo_camera El president del Patronat Enric Mir lliure el simbol de la Fira a Xixo Castaño.

La Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues de les Borges Blanques ha clausurat aquest diumenge la 51a edició amb un total de 68.000 assistents i un volum de vendes de més de  63.000 litres d’oli, segons ha anunciat el gerent del Patronat Fira de les Garrigues, Jordi Ribalta.

Unes dades que l’alcalde de les Borges i president del Patronat Fira de les Garrigues, Enric Mir, veu “molt positives”, ja que la xifra de públic s’ha mantingut i per poc no supera la de l’any passat malgrat les inclemències meteorològiques, el què ens indica la bona salut del certamen tot i la crisi”.

Pel que fa als litres d’oli venuts, i segons ha fet públic el Patronat Fira de les Garrigues, aquest any s’han enfilat fins als 63.000, un 5% més que en l’edició anterior. Aquest creixement s’explica en bona part pel canvi de tendència que es percep en els consumidors, els quals sembla que s’estan començant a recuperar, lleument, de la crisi econòmica.

En aquest sentit també s’ha manifestat l’alcalde, qui ha explicat que els expositors s’han mostrat molt satisfets “pel fet d’haver venut més oli i de més qualitat, ja que en aquesta fira s’ha donat molta sortida als envasos d’oli de mig i d’un litre”.  

Abans de l’inici de l’acte de cloenda la comitiva d'autoritats, encapçalada per l’alcalde Enric Mir i per Josep Maria “Xixo” Castaño, ha tingut l'oportunitat de conversar amb expositors, que un any més s’han mostrat molt satisfets per “les vendes i per la imatge de qualitat que projecta la Fira”. 

Castaño ha explicat que utilitza “amb generositat” aquest oli en el seu negoci, el restaurant Malena, que recentment ha recuperat l’estrella Michelin. Castaño ha explicat que utilitza “amb generositat” aquest oli en el seu negoci, el restaurant Malena, que recentment ha recuperat l’estrella Michelin. 

comentaris