Fira de l'Oli dels Torms espera vendre més de 8.000 litres d'oli nou

La cooperativa presenta aquest divendres l'oli nou al restaurant Malena de Gimenells, que recentment ha obtingut una estrella Michelin

Cooperativa dels Torms
photo_camera La jornada també servirà per inaugurar la nova imatge de la Cooperativa dels Torms

El municipi dels Torms agafarà el relleu aquest diumenge a Castelldans, el Soleràs i Juncosa -localitats que van acollir el passat cap de setmana les seves fires de l'oli nou- i celebrarà la V Fira de l’Oli, una cita organitzada per la cooperativa dels Torms per donar a conèixer el seu oli d'oliva verge extra a clients i amics. La jornada, que arrencarà de bon matí, inclourà un esmorzar popular gratuït que tindrà lloc a les deu del matí a la pista poliesportiva, perquè tothom pugui degustar l’oli nou, del qual se n'espera despatxar "més de 8.000 litres" durant la jornada, expliquen fonts de la cooperativa. L’objectiu d'aquesta fira "és la promoció i venta de l’oli d’oliva verge extra L’Olier de la Cooperativa de Els Torms i facilitar amb una diada festiva el contacte entre el pagès (productor) i el consumidor final", expliquen.

La fira comptarà també amb una quinzena d’estands amb productes tradicionals de la comarca que s’instal·laran als voltants de la cooperativa. El certamen també inclourà la inauguració de la nova façana de la cooperativa, recentment remodelada. Un acte que serà presidit pel conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí. Aquest any també es muntarà rutes guiades pel municipi, on es visitarà l’escola del poble, construïda per la mancomunitat de Catalunya l’any 1918, així com visites a l’església i al portal.

La fira està organitzada per la Cooperativa de Els Torms i també hi col·laboren l’Ajuntament i altres associacions i establiments amb les seves parades. La cooperativa de Els Torms etiqueta el seu oli amb la marca L’Olier, un oli de gran qualitat amb el segell de la producció integrada, i a quest any, a més, amb el segell de venda de proximitat.

Presentació de l'oli nou al restaurant Malena

D'altra banda, i com és habitual els últims anys, la cooperativa presentarà demà a la tarda l'oli nou l'Olier al restaurant Malena de Gimenells, recentment guardonat amb una estrella Michelin. Segons afirmen fonts de la cooperativa, el cuiner, Xixo Castaño, "ja fa anys que confia en el nostre oli, i la cuina del restaurant Malena combina a la perfecció la tradició i la avantguarda en els seus plats", Per aquest motiu "creiem que l’Olier no pot faltar en el taller de cuina experimental de la vaqueria, un referent de les terres de Lleida i més aquest any que la seva feina ha estat reconeguda amb una estrella Michelin". L’Olier es presentarà en envàs de 5 litres i 2 litres, i en ampolla de 750cc i 250cc. A més, l’Olier també tindrà una línia d’olives arbequines, en pots de 400grs i 900grs .

L’Olier és un oli sotmès a rigorosos controls de producció i elaboració, controlant l’oliva des que és a l’arbre, durant el procés de recol·lecció, durant el procés de molturació i fins que arriba al consumidor en forma d’oli de primera qualitat. La mòlta segueix un procés que preserva totes les propietats naturals del fruit, el resultat de tot això és l’Olier, un suc de fruita natural i de la terra. Tot això amb els controls de qualitat de la producció integrada.

comentaris