27.11.2021 |

La Fira de l’Oli i les Garrigues rep més de 60.000 visites de tot el món en la primera edició virtual

El gerent del Patronat Fira de les Garrigues, Jordi Ribalta recordava la complicada gestació de la Fira d'enguany, que es va planificar com a presencial d'inici i amb un protocol de seguretat que incloïa fins a una quinzena de mesures per garantir la salut d'expositors i visitants
Cloenda de la Fira de l'Oli de les Borges amb els alcaldes i alcaldesses garriguencs
Cloenda de la Fira de l'Oli de les Borges amb els alcaldes i alcaldesses garriguencs @Firaoli
La Fira de l’Oli i les Garrigues rep més de 60.000 visites de tot el món en la primera edició virtual

El Patronat Fira de les Garrigues ha fet un esforç extraordinari per no haver de renunciar a la cita anual que la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues tenia amb expositors, sector i visitants. L'organització ha dut a terme de divendres a diumenge i maridatge d'activitats presencials i virtuals que han suposat una nova experiència per un format que ha fet possible atreure més de 60.000 visitants de tot el món. Una xifra d'usuaris que han interaccionat en el web de la Fira, i en les plataformes paral·leles de Facebook, Instagram, i Twitter.

La Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues es clausurava aquest diumenge, però el públic podrà continuar consultant el web Firaoli.online fins al 28 de febrer, en el que es trobaran més de 50 activitats i xoucookings enregistrats en vídeo que han ofert els 25 productors d'oli de qualitat i 29 de productes gastronòmics de proximitat que han participat enguany a una Fira.

La Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues s'agermana amb l’hostaleria catalanaEn el decurs de la clausura s'ha dut a terme un reconeixement als municipis garriguencs afectats pels incendis i els aiguats de 2019. Als alcaldes i alcaldesses de tots ells, se'ls han entregat les Olivines solidàries, símbol del projecte que han impulsat Acudam i el Patronat Fira de les Garrigues, amb la col·laboració de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll), per recaptar diners amb els quals finançar la recuperació de les àrees de cultiu d'olivera afectades, l'any 2019, pels incendis i les pluges torrencials posteriors i, enguany, per les nevades d'aquest gener.

El gerent del Patronat Fira de les Garrigues, Jordi Ribalta recordava la complicada gestació de la Fira d'enguany, que es va planificar com a presencial d'inici i amb un protocol de seguretat que incloïa fins a una quinzena de mesures per garantir la salut d'expositors i visitants. Lamentablement, l'evolució de la pandèmia ens va fer veure que havíem de pensar en una fira netament virtual tot i que amb determinats actes retransmesos en directe. Al final, ha estat un èxit rotund com ens demostra la xifra de visites i, també, els 308 menús de Fira que, en un dia, va despatxar l'hostaleria local, assenyala Ribalta.

Expositor en la mostra virtual de la Fira de l'Oli de les Borges BlanquesL'alcaldessa accidental de les Borges, Núria Palau ha destacat els valors d'una Fira oberta al món que ha aconseguit atreure noms com el del doctor Bonaventura Clotet, el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, cuiners de prestigi com els germans Torres, l'Ada Parellada, els millors restauradors lleidatans i garriguencs o influencers com ara Anna Recetas Fáciles o Sor Lucía Caram i les representants dels hostalers de les quatre demarcacions catalanes, perquè ens hem agermanat amb l'hostaleria del nostre país". Palau ha recordat que la Fira de l'Oli Verge Extra i les Garrigues treballa pel territori i pels productors i, enguany, s'ha fet d'una manera diferent perquè ens obligava així la situació sanitària, però ho hem tornat a fer amb l'esforç de moltes persones. També, hem volgut fer protagonistes de la clausura als nostres pobles. Sense el territori i els productors, la Fira no tindria sentit. Esperem retrobar-nos ben aviat en una Fira presencial, ha indicat.

La Fira de l’Oli i les Garrigues rep més de 60.000 visites de tot el món en la primera edició virtual
comentaris