18.08.2022 |
Territoris.cat

La Fira de l'Oli tanca la 51a edició amb major impacte econòmic, i pressupost més ajustat

L'interès del sector privat en la Fira de l'Oli Verge Extra i Garrigues, s'ha demostrat en l'aportació econòmica al certamen, que en aquesta edició ha superat els 79.000 euros, mentre que l'aportació pública s'ha reduït en un 60%.

La Fira de l'Oli va rebre mes de 68.000 visitants, el cap de setmana.
La Fira de l'Oli va rebre mes de 68.000 visitants, el cap de setmana.
La Fira de l'Oli tanca la 51a edició amb major impacte econòmic, i pressupost més ajustat

En les primeres valoracions, un cop clausurada la Fira de l'Oli Verge Extra i Garrigues de les Borges Blanques, les xifres demostren que el certamen ja es pot considerar un referent del sector de l'oli i del dinamisme empresarial i comercial de la capital de les Garrigues.

El certament ha fet un canvi significatiu en la gestió, així com en la difusió, el que ha fet possible que el sector vegi la importància de poder comptar amb un aparador d'aquestes característiques, i per aquest motiu la major part del finançament de la fira ha estat possible al sector privat, que hi ha aportat 79.000 euros.

Segons ha explicat el president del Patronat Fira de l'Oli, i alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir certamen ha comptat amb un pressupost molt més ajustat amb el què, no obstant això, s’ha aconseguit donar una millor imatge de la Fira i fer-ne més ressò, a més d’augmentar les vendes i la qualitat dels productes. Mir ha afegit que l'aportació pública s'ha reduit en un 60%, i pel contrari l'aportació privada s'ha incrementat de manera substancial, el que demostra que la fira s'ha convertit en una eina al servei del territori i de les persones.

Mir també ha explicat que aquest resultat s’ha aconseguit gràcies

a la bona gestió del Patronat i a la col·laboració d’institucions com la Generalitat, que ha compensat les aportacions públiques per l’organització de jornades tècniques i presentacions a través de les quals el certamen obté notorietat i prestigi.

D’altra banda, i segons ha afirmat Mir, la Fira no representa cap despesa afegida pel ciutadà, pel que tant el territori com la seva economia en surten beneficiats gràcies a la seva acció multiplicadora. Finalment l’alcalde ha destacat aquest exemple magnífic de col·laboració entre el sector públic, a través de l’Ajuntament, el Consell Comarcal, la Diputació i la Generalitat, i de la mà del sector privat, poden fer treballant per un objectiu comú al servei del territori i les persones.   

La Fira de l'Oli tanca la 51a edició amb major impacte econòmic, i pressupost més ajustat
comentaris