29.02.2020 |
Territoris.cat

La Fira de l'Oli i les Garrigues es consolida com la millor mostra oleícola de Catalunya

El cuiner Xavier Benet va ser l'encarregat de presidir l'acte de clausura de la 54a Fira de l'Oli i les Garrigues, un certamen que han visitat al voltant de 72.000 persones

Acte de clausura de la Fira de l'Oli i les Garrigues
Acte de clausura de la Fira de l'Oli i les Garrigues
La Fira de l'Oli i les Garrigues es consolida com la millor mostra oleícola de Catalunya

La Fira de l'Oli i les Garrigues, clausurava aquest diumenge la 54a edició, després d'haver rebut 72.000 visitants i haver venut 69.000 litres d'oli, xifres que no s'havien assolit mai, amb bones sensacions i comentaris favorables de visitants, expositors i prescriptors que han passat pel certamen, de les Borges Blanques.

Les valoracions dels assistents han destacat l'aposta de la Fira per la innovació i per la cultura de l'oli, catalogant-la com la millor fira oleícola de Catalunya amb diferència, i de les millors fires alimentàries de l'Estat. S'ha destacat també la importància dels agermanaments i la novetat de les visites guiades a la població que, juntament amb el ple hoteler i als restaurants, han proporcionat un elevat retorn a la comarca, incentivant la promoció turística, i amb un impacte econòmic molt positiu.

Presentació i tast de productes de la lleteria Les Obagues Talma de JunedaL'alcalde de les Borges, Enric Mir, va anunciar que s'ha aconseguit el propòsit que ens havíem marcat fa 6 anys, de situar la Fira a l'alçada de la qualitat de la del producte que representa. Compartim un sentiment de gran, gran satisfacció. Mir també va voler remarcar que la ciutat ha estat capital informativa de Catalunya durant aquests 3 dies després d'haver rebut la visita de la presidenta del Parlament, 3 consellers destacats, la coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, i la dibuixant i ninotaire Pilarín Bayés.

D'altra banda, durant l'última tarda de Fira va tenir lloc un tast i degustació d'orujo i licor de cafè de la mà de Gabarró & Freixa amb orelletes a càrrec de l'Associació de dones la Rosada i M. Pilar Arbós Dulzuratus.

s'ha aconseguit el propòsit que ens havíem marcat fa 6 anys, de situar la Fira a l'alçada de la qualitat de la del producte que representa. Compartim un sentiment de gran, gran satisfacció

 

Visita de la consellera al recinte firal.Seguidament, van tenir lloc dos xou cookings; el primer, impartit pel xef Xavier Benet, i el segon per l'Escola d'Hoteleria de Lleida. Les Obagues Talma de Juneda han presentat i han ofert un tast de productes de la lleteria i el Molí Duran-Celler Petit Duran ha organitzat un tast guiat de vins Mas Fogonussa. Per la seva part, l'Hort de Ca la Cistellera de Juneda ha presentat un tast de productes ecològics.

L'Espai Gastronòmic del pavelló de l'Oli va ser l'escenari de l'acte de clausura del certamen, que va presidir Xavier Benet, cuiner de l'Hostal Benet, el restaurant de les Borges recomanat com a Bib Gourmand a la Guia Michellin; que va elaborar un plat per aquesta ocasió tan especial, anomenat Viatge a les Garrigues, amb 24 ingredients que fan referència als 24 pobles que integren la comarca. Durant l'acte, es va lliurar el Premi del Públic al Millor Oli de la 54a Fira, escollit per votació popular a l'espai Oli Bar al llarg dels tres dies de fira, que va recaure en la Cooperativa Camp de Cervià.

Comentarios