La Fira de l'Oli i les Garrigues consolida la seva internacionalització

Autoritats provant l'oli d'oliva.
photo_camera Enric Mir, Ramon Arturo i Rosa Maria Perelló

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló ha inaugurat aquest divendres la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, qui ha destacat la importància del certamen, bressol de l'economia del territori, i l'aposta ferma per la internacionalització del producte garriguenc.

L'alcalde de les Borges i president del Patronat de la Fira, Enric Mir, ha destacat el suport institucional que rep el certamen el qual és imprescindible per tirar endavant aquesta economia del primer sector i que ha d'ajudar a l'arrelament d'una població amb oportunitats de futur per a les noves generacions.

Autoritats en la inauguració de la 56a Fira de l'OliPer la seva banda, la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, ha remarcat el suport de l'ens provincial al certamen i a tots els esdeveniments firals que es duen a terme al territori, ja que es valora el producte i l'activitat econòmica en un sector de cabdal importància, no només en l'àmbit local sinó també arreu de Catalunya.

En èpoques de crisis, ha estat el sector primari el que ha mantingut l'economia de moltes famílies i això és un element clau a l'hora d'iniciar nous projectes i iniciatives de producció

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, ha destacat les millores estètiques de l'espai firal amb la creació d'un recinte més acollidor i adaptat a les necessitats dels expositors i ha remarcat els espais per a les demostracions i l'ampliació de la carpa exterior, que enguany tindrà capacitat per allotjar-hi 5.000 persones.

Així mateix, Jordi Ribalta ha recordat les rutes turístiques disponibles i la posada en marxa de l'experiència de molturar oli en directe i de realitzar un esmorzar sota una cabana de volta enmig del camp.

Enric Mir durant el seu parlament en la inauguració.Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas ha destacat que cal crear sinergies entre expositors, productors i visitants per tal que la producció de l'oli i la mateixa Fira creixin a escala exponencial i, el director dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo, ha destacat el percentatge de fires que es realitzen a tot el territori lleidatà i que enguany han crescut un 16%.

Premi a la Cultura de l'Oli 2019

En aquesta edició, el Patronat Fira de les Garrigues ha decidit atorgar el Premi Cultura de l'Oli 2019 a totes les cooperatives oleícoles centenàries de les Garrigues per la seva trajectòria en la producció i comercialització de l'oli qualitat verge extra i la contribució decisiva que durant més d'un segle han fet de la cultura i els valors associats a l'oli i al conjunt del territori. En concret, les guardonades han estat les cooperatives Agrícola de l'Albi; Agrària i Secció de Crèdit la Borgenca; Agrícola Sant Isidre; Agrupació del Camp Sant Isidre Llaurador; Arbequina i Secció de Crèdit; Camp de Cervià de les Garrigues i Secció de Crèdit; Camp la Fraternal d'Albagés; Camp de Cogul i Sant Isidre de les Borges Blanques.

Comentaris