05.12.2021 |
Territoris.cat

El president de l'ens comarcal Antoni Villas anima a aprofitar el potencial de l'oli com a patrimoni per la comarca

Dia de la Comarca en la Fira de l'Oli i Les Garrigues 1
Dia de la Comarca en la Fira de l'Oli i Les Garrigues
El president de l'ens comarcal Antoni Villas anima a aprofitar el potencial de l'oli com a patrimoni per la comarca

El Consell Comarcal de les Garrigues ha celebrat el Dia de la Comarca a l’Espai Gastronòmic del Pavelló de l’Oli en el marc de la Fira de l’Oli Verge Extra i les Garrigues. Durant l’acte, el president del Consell, Antoni Villas, ha posat èmfasi en el fet que hem d’aprofitar el potencial de l’oli com a patrimoni per a la comarca, tenim molt més que l’oli com a fira i producte, tenim cultura, gastronomia, turisme i rutes, entre altres.

Antoni Villas, Lucia Caran i Enric MirVillas ha mencionat el recent nomenament per part de la UNESCO de la tècnica constructiva de la pedra seca com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat i ha animat a tots els pobles de la comarca a preservar i cuidar l’art de la pedra. Ha recordat també que des de la comarca continuarem nedant contra corrent per treballar per a les persones necessitades, amb dependència, i també per als joves i les persones grans. En aquest sentit, ha explicat la posada en marxa de la Plataforma de Serveis de Proximitat a la Gent Gran de les Garrigues (emPic).

Dia de la Comarca en la Fira de l'Oli i Les GarriguesVillas ha agraït a Sor Lucía Caram, la seva participació en l’acte, que ha presidit. Caram ha parlat de la realitat de la comarca de les Garrigues amb gent compromesa i amb visió econòmica.

Teniu molts bons productes que fan present les Garrigues a Catalunya i al món ha afirmat Sor Lucía Caram

Lalcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, també ha destacat el compromís de Sor Lucía Caram amb la societat i ha mencionat l’anunci de la creació de l’arxiu comarcal de les Garrigues.  

Podem estar orgullosos d’anar prosperant i hem de continuar treballant i consolidant-nos

En l’acte també s’ha fet entrega dels premis als Joves Investigadors/es de les Garrigues i al logotip de la Taula de Salut Jove. Els premis als Joves Investigadors/es han estat per Marc Giribert, primer premi; Xavier Salvany, segon premi, i Albert Salvador Badia, tercer premi. Xavier Setó ha guanyat el premi al logotip de la Taula de Salut Jove.

El president de l'ens comarcal Antoni Villas anima a aprofitar el potencial de l'oli com a patrimoni per la comarca
comentaris