08.12.2021 |

La Fira de l'Oli presenta a Anna Terés i Lluís Cortés com a nous ambaixadors del certamen

La Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues ret homenatge l'hostaleria catalana, la qual viu moments extraordinàriament difícils, agermanant-se amb el sector en un acte en el qual van participar representants de les demarcacions catalanes
La Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues s'agermana amb l’hostaleria catalana
La Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues s'agermana amb l’hostaleria catalana @Firaoli
La Fira de l'Oli presenta a Anna Terés i Lluís Cortés com a nous ambaixadors del certamen

La  influencer gastronòmica de Castelló de Farfanya, Anna Terés, coneguda en xarxes com a Anna Recetas Fáciles i el balaguerí i entrenador del primer equip femení del FC Barcelona, Lluís Cortés, són des d’aquest dissabte, 6 de febrer, ambaixadors de l’Oli de Qualitat de Catalunya. L’acceptació d’aquest títol honorífic per part de tots dos els compromet a contribuir a la promoció i valorització de l’or verd de les Garrigues.

Aquest dissabte visitava la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Ramon Tremosa, que acompanyat de l'alcaldessa de les Borges Blanques en funcions, Núria Palau van presidir els actes presencials de la jornada del certamen.  

El conseller Ramon Tremosa i ambaixadora de l'oli, Anna TerésLa jornada l'obrien, Anna Terés, coneguda en xarxes com a Anna Recetas Fáciles i el balaguerí i entrenador del primer equip femení del FC Barcelona, Lluís Cortés. Ambdos personatges van rebre el títol honorífic ambaixadors de l’Oli de Qualitat de Catalunya. Aquest reconeixement també obstenten el periodista i empresari lleidatà d’origen borgenc, Tatxo Benet, i la també periodista lleidatana, Ares Teixidó. 

Anna Terés va explicar com, per ella, l’oli verge extra és un producte que li ha acompanyat sempre i que mai falta a la seva cuina. Estic molt agraïda, de veritat. L’oli verge extra és una part de la meva vida i ho serà sempre, ha dit. Lluís Cortés, l’entrenador del primer equip femení de futbol del FC Barcelona ha participat en l’acte de manera telemàtica i ha recordat com, ell mateix, és un habitual de la Fira: he vingut moltes vegades amb la família, és cert. I penso tornar a fer-ho quan sigui possible. L’oli és un dels millors productes que tenim a casa nostra i, per mi, és tot un honor esdevenir ambaixador. Les fires com aquesta ajuden a promoure el producte i donar-lo a conèixer. Cortés ha emplaçat tothom a retrobar-nos ben aviat en pròximes edicions de la Fira.

Nosaltres ens esforcem cada dia per assolir resultats i els productors, també, ho fan de manera quotidiana per fer-nos arribar sempre el millor producte

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, per la seva part, ha lloat els dos nous ambaixadors de l’oli de Catalunya i, per fer-ho, ha recordat que a la vida, un pot tenir un cop de sort, però no és el més habitual, perquè l’èxit no s’improvisa. Els seus exemples, ha assenyalat Tremosa, ens demostren que és així, perquè el seu èxit és fruit d’una feina diària com la dels productors d’aquest excel·lent oli el qual estic segur, ens ajudaran a donar a conèixer com a ambaixadors.  

La Fira s’agermana amb l’hostaleria catalana

L’acte de nomenament dels dos nous ambaixadors ha servit també per agermanar la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues amb l’hostaleria catalana, la qual viu moments extraordinàriament difícils i que ha estat present a l’acte mitjançant el vicepresident del Gremi de Restauració de Barcelona, Isidre Gironès, el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona i el vicepresident de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona, Àngel Pérez García, i de forma telemàtica, ho han fet també en Daniel Brasé, gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria de Barcelona i l’Antoni Escudero, president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona.

Tots cinc han destacat la importància de l’oli de qualitat pel seu sector, el qual, i en aquest fet han coincidit també tots, té molt de futur tot i el complicat moment actual juntament amb tots els productors que formen part de la cadena de valor que estructura la gastronomia catalana i, de la qual, hostalers i productors oleícoles, són part destacada.

Premi Cultura de l'Oli, Núria Palau, Jaime Lillo, i Ramon Tremosa

Premi Cultura de l’Oli pel Consejo Oleícola Internacional

La jornada d’aquest dissabte, 6 de febrer, ha permès també entregar el premi Cultural de l’Oli 2021, que ha distingit al Consejo Oleícola Internacional i que ha recollit de manera telemàtica el seu director executiu adjunt, Jaime Lillo. El Consejo Oleícola és l’únic organisme internacional dedicat exclusivament a l’oli d’oliva i les olives de taula i es va crear l’any 1959 amb l’auspici de les Nacions Unides. La seva tasca principal és contribuir al desenvolupament sostenible de l’olivera i l’economia que se’n deriva. “Per nosaltres és un honor rebre aquest premi i participar a la Fira. Som un organisme intergovernamental i rebre un reconeixement així ens vincula amb el territori i els productors. El consum d’oli creix arreu i els protagonistes d’aquest fet són les persones que cuiden les oliveres, elaboren els olis i els porten a tothom. Nosaltres només podem fer una cosa: acompanyar aquest esforç diari dels productors i solidaritzar-nos amb ells”, ha explicat Lillo.

El web de la Fira de l'Oli i les Garrigues

Un ampli programa

La 58a edició de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues ha apropat tothom mitjançant www.firaoli.online xowcookings protagonitzats per cuiners de renom internacional com ara els germans Torres (13.00 h) o Carme Ruscalleda (18.30 h) i, també, de destacats hostalers de la demarcació com els pastissers borgencs Xocolatí o el restaurant lleidatà La Huerta.

La Fira de l'Oli presenta a Anna Terés i Lluís Cortés com a nous ambaixadors del certamen
comentaris