02.12.2021 |

La Floresta celebra la diada en honor al seu patró, Sant Blai

Unes dues-centes persones prenen part en el dinar de germanor, l'acte més multitudinari
El local social, ple de gom a gom durant el dinar de germanor.
La Floresta celebra la diada en honor al seu patró, Sant Blai

Els carrers de la Floresta es van vestir ahir der gala per celebrar el dia de Sant Blai, el patró del municipi, un sant molt venerat per ser el protector dels mals de coll i gola. Segons s'explica, Sant Blai va salvar la vida d'un nen que s'havia escanyat amb una espina de peix i que la seva mare ja li va portar mort; per això és considerat l'advocat del mal de coll.

La jornada va arrencar al migdia amb la celebració de la Missa major, que va tenir lloc a l'església del castell. A continuació els veïns van participar en la benedicció dels aliments, que segons la tradició estan destinats a guarir persones i animals. Seguidament va tenir lloc el cant dels Goigs de Sant Blai amb l'actuació de l'Orfeó Terrall de les Borges Blanques. A més, el carrer de l'església va lluïr durant tot el dia una catifa de flors elaborada gràcies a l'enginy i la imaginació de petits i grans del municipi.

La festa va arribar al seu punt àlgid amb el dinar de germanor que cada any aplega als habitants de la Floresta així com a antics veïns de la població que, en un dia tan assenyalat, tornen a casa. En total, unes dues-centes persones es van reunir a la sala del local social per degustar la cassola de tros i les orelletes, les postres típiques de la diada de Sant Blai.

La Floresta celebra la diada en honor al seu patró, Sant Blai
comentaris