El fotoperiodisme: entre la informació i l'art en un món digital, la jornada Miravisions

La jornada Miravisions té un interès especial en respondre a la pregunta, si el fotoperiodisme està fent un pas més i s'està convertint en una forma d'art per explicar la realitat, o si la xarxa o les xarxes, serveixen o no per fer aquest pas cap a formes artístiques
Present, i futur del fotoperiodisme a la jornada Miravisions a Juneda
photo_camera Present, i futur del fotoperiodisme a la jornada Miravisions a Juneda

Partint de la base que en el moment actual tothom pot fer fotografies, distribuir-les i manipular-les, el magazín La Mira ha impulsat la jornada Miravisions, una iniciativa a la qual s'han convocat un seguit de fotoperiodistes de rellevància, entre ells Samuel Aranda, premiat amb el prestigiós World Press Photo. Però també hi seran Santi Iglesias, Victòria Rovira, Xavi Santesmasses, Jordi Borràs o Eva Clausó. La jornada, que tindrà lloc aquest dissabte al Mas de Miravall de Juneda, vol abordar quin valor tenen aquestes imatges en la realitat diària.

Present, i futur del fotoperiodisme a la jornada Miravisions a JunedaLa jornada Miravisions té un interès especial en respondre a la pregunta, si el fotoperiodisme està fent un pas més i s'està convertint en una forma d'art per explicar la realitat. En aquest sentit, la qüestió és si la xarxa o les xarxes, serveixen o no per fer aquest pas cap a formes artístiques. La convocatòria vol ser un espai de treball per millorar la qualitat del fotoperiodisme a la xarxa de la mà de fotògrafs experts. Al mateix temps, vol reflexionar sobre els canvis que les xarxes generen en l'ús de la fotografia i les imatges, la seva difusió i promoció.

A causa de la COVID-19, la jornada només podrà comptar presencialment amb una tercera part de l'aforament previst, que suposa un màxim de 60 persones. De totes maneres, també es podrà fer seguiment a través reproducció en línia des del mateix web de Miravisions.

La jornada s'estructura amb un programa que començarà a les onze amb un debat sobre les fotos que expliquen un món d'imatges a càrrec de Samuel Aranda i moderat per Eva Clausó. A la tarda es farà la taula rodona sobre el fotoperiodisme quilòmetre zero amb Ramon Ferrandís, Santi Iglesias, Victòria Rovira, Xavi Santesmasses, i moderat per Jordi Borràs. Finalitzarà la jornada amb les mirades generacionals del fotoperiodisme amb el fotògraf Lluís Brunet i Sira Esclasans, fotògrafa i fotoperiodista freelance.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement