‘Les Garrigues en Flor’ entrega els premis de la seva cinquena edició

El certamen, que s’ha celebrat del 21 de maig al 6 de juny, ha comptat per primer cop amb la participació de tots els municipis de la comarca

Carrer Forn Vinaixa (27) - Garrigues en Flor
photo_camera El Carrer Forn Vinaixa, Premi col·lectiu al millor carrer - Foto: cedida pel Consell Comarcal de les Garrigues

El Consell Comarcal de les Garrigues ha entregat avui a Vinaixa els premis del 5è concurs Les Garrigues en Flor. En el marc d'aquest certamen, que va tenir lloc del 21 de maig al 6 de juny, tots els pobles de la comarca s'han embellit amb plantes i flors, remarcant la riquesa patrimonial i paisatgística de la comarca.

En la categoria per a ajuntaments, en què es va ornamentar un espai públic del poble, els premis han estat per a Cervià per les seves composicions en diferents espais del municipi i per a la Pobla de Cérvoles per les seves intervencions a la zona d’entrada al poble i a la plaça 1 d’Octubre. A més, el jurat ha donat un accèssit al poble de l’Albagés per l’espai ornamentat a l’avinguda de les Garrigues (passeig de les Garrigues) amb un tauler d’escacs i plantes naturals. S’ha valorat la seva originalitat i composició.

El premi en els tres casos és en una jornada tècnica sobre paisatge urbà i ornamentació i decoració de carrers que tindrà lloc en cada poble

En la categoria per als veïns dels pobles, els premiats han estat el Carrer del Forn de Vinaixa (Premi col·lectiu al millor carrer),  Remei Carrera Alós del Cogul (1r Premi a la millor casa), Ramon Palau Pascual de Tarrés (2n Premi a la millor casa), Adelaida Tost Guiu dels Torms (Premi a la millor casa atorgat per votació popular). Tots han rebuts lots de productes de la comarca.

Per primera vegada, hi ha participat els vint-i-quatre pobles de les Garrigues

Com a novetat d’enguany, els restaurants de la comarca que compten amb el distintiu de qualitat Restaurant Verge Extra han elaborat menús especials del Garrigues en Flor que es van degustar els caps de setmana del certamen.

Premis Garrigues en FlorEls premiats en la cinquena edició del Garrigues en Flor -  Foto: cedida pel Consell Comarcal de les Garrigues

Després de l’edició confinada del 2020 a causa de la pandèmia, enguany s’ha tornat a la presencialitat, animant els garriguencs i garriguenques perquè guarnissin els seus carrers, places i balcons, en una iniciativa que s’inclou dins del pla estratègic comarcal Les Garrigues fent camí, amb l’objectiu d’incentivar l’autoestima dels pobles alhora que els visitants poden descobrir la seva bellesa.

Millorar la imatge dels pobles de les Garrigues com un element d’atracció per a la població en general i els turistes, i prendre consciència del valor de l’espai públic com un element de qualitat de vida i atractiu turístic, són alguns dels objectius d’aquesta iniciativa.

El jurat encarregat de seleccionar els guanyadors de les dues categories estava format pel president del Consell Comarcal de les Garrigues, dos tècnics del Consell Comarcal i dos representants vinculats al món de la jardineria.

Per a la concessió dels premis, el jurat ha valorat aspectes com l’originalitat i l’impacte visual, la composició i proporció, la qualitat artística i el disseny, l’harmonia dels colors, entre altres.

Comentaris