El Consell Comarcal de les Garrigues impulsa rutes turístiques per gaudir de la floració de l'ametller

Camps florits a la comarca de les Garrigues
photo_camera Camps florits a la comarca de les Garrigues

Amb l'arribada del bon temps començarà la floració de l'ametller, una transformació de la natura que el Consell Comarcal de les Garrigues vol divulgar com atractiu turístic, per aquest motiu engega aquest dissabte 22 de febrer i diumenge 23, una iniciativa per tal que el públic pugui visitar els camps d'ametllers en els termes d'Arbeca, la Floresta i els Omellons.

El Consell Comarcal de les Garrigues ha senyalitzat una primera ruta de 4,3 quilòmetres entre Arbeca i la Floresta, una zona en la qual es troben un gran nombre de conreus d'aquests arbres.

L'ens comarcal recomana que els visitants estacionin els vehicles, i s'endinsin en les finques a peu, per gaudir de la flor blanca i rosada que comença a despuntar en aquests arbres

ruta ametllers florits OmellonsUna segona proposta, permet endinsar-se en camins de la Floresta amb unes magnífiques vistes entre les quals es troba la casa de l'artista Edith Schaar. La ruta es completa amb una ruta que s'enceta a l'entrada del municipi dels Omellons, venint de la Floresta, on el paisatge s'uneix amb les vistes del terme de l'Albi.

ruta ametllers FlorestaPer aquells que vulguin completar la seva estada a les Garrigues, i aprofundir en els seus orígens, podran visitar la Fortalesa dels Vilars d'Arbeca, construïda fa 2.800 anys, que és única al món ibèric català. I per enrederir en el temps, també es pot fer una parada a les Coves del Cogul, un dels jaciments més destacats d'art rupestre llevantí. Per arredonir la lliçó cultural, el visitant pot dirigir-se a les Borges Blanques per gaudir de l'Espai Macià, o a Arbeca l'Espai Cèsar Martinell, o alguns dels castells que hi ha a la comarca.

ruta ametllers ArbecaAmb un toc gastronòmic, l'oferta turística proposa pel diumenge 3 de març, un esmorzar al camp, visita a la trencadora i dinar al Centre de la Cultura de l'Oli de la Granadella, que es pot completar amb l'experiència Olea Soul, també en l'entorn dels conreus de l'ametller.

Per reservar i obtenir més informació, en el web de Turisme de les garrigues.

comentaris