03.08.2020 |
Territoris.cat

Les Garrigues, protagonista del cicle 'Born.cat Descobrim el territori'

El dissabte 16 d’abril a Barcelona, en una jornada plena d’activitats que mostraran el patrimoni cultural, natural, arqueològic i gastronòmic de la comarca

Villas i Reñé s'han reunit aquest dimarts per tractar els detalls de la jornada de dissabte
Villas i Reñé s'han reunit aquest dimarts per tractar els detalls de la jornada de dissabte
Les Garrigues, protagonista del cicle 'Born.cat Descobrim el territori'

La comarca de les Garrigues serà la protagonista el pròxim dissabte 16 d’abril del cicle “Born.cat Descobrim el territori” que organitza el Born Centre Cultural i Memòria juntament amb el Consell Comarcal de les Garrigues i la revista Descobrir Catalunya.

Durant tota la jornada, la comarca de les Garrigues mostrarà el seu patrimoni cultural, natural, arqueològic i gastronòmic amb diferents activitats, com una fira de productes agroalimentaris, una cercavila, un taller d’interpretació de la fortalesa ibèrica dels vilars d’Arbeca, tast d’oli i de vins, concerts i danses.

El president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, s’ha reunit aquest dimarts amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, per explicar-li els detalls d’aquesta jornada a la qual també hi assistirà dissabte.

Villas: "Barcelona és el nostre mercat natural"

Villas ha explicat que “es tracta d’una gran oportunitat per a la comarca de les Garrigues, ja que Barcelona és el nostre mercat natural”. “Les persones que s’atansin al Born Centre Cultural dissabte podran degustar oli, vi i cassoles de tros; experimentar amb les olors de timó i lavanda característics del nostre territori, així com conèixer els jaciments arqueològics, els castells i l’arquitectura de pedra de les Garrigues”, ha afegit Villas.

Finalitza la primera fase del centre de salut infanto-juvenil de Juneda, que es preveu funcioni d'aquí a un any

D'altra banda, les obres de la primera fase del nou centre de salut infanto-juvenil per a persones amb discapacitat i trastorns de conducta (CRAE Garrigues) a Juneda estan a punt de finalitzar. Seguidament s’iniciarà la segona fase de l’obra que consisteix en la distribució de la zona d’habitacions, l’acabament de la zona d’administració i l’acabat de la planta soterrani.

Aquest nou equipament permetrà donar acollida a menors d’edat que, per circumstàncies diverses, estan sota la tutela de la Generalitat. La seva construcció té un cost d’1,4 M€ i compta amb el finançament de la Diputació de Lleida. Una vegada finalitzada l’obra civil caldrà dotar-lo dels serveis i equipaments necessaris per a cobrir les 20 places previstes. Villas ha indicat que l’objectiu és que el centre pugui estar operatiu al cent per cent i obrir portes la primavera de l’any vinent.

Les Garrigues, protagonista del cicle 'Born.cat Descobrim el territori'
comentaris