Geol del Celler Tomàs Cusiné considerat el segon millor vi espanyol de la seva categoria

El celler amb una trajectòria de poc més de 10 anys ha assolit un alt nivell qualitatiu en els seus productes, reconeguts en l'àmbit internacional.

Tomàs Cusiné condueix el tast dels vins del celler del Vilosell.
photo_camera Tomàs Cusiné condueix el tast dels vins del celler del Vilosell.

Geol del Celler Tomàs Cusiné ha estat valorat com el segon millor vi espanyol de la seva categoria, segons ha explicat aquest diumenge, el enòleg i propietari del celler del Vilosell, en el decurs del tast que ha tingut lloc en l'espai gastronòmic de la Fira de l'Oli Verge Extra i Garrigues de les Borges.

Tomàs Cusiné ha presentat tres de les varietats que elabora en el seu celler, Auzells, Vilosell i Geol, explicant les peculiaritats i característiques. Del blanc Auzells ha destacat el seu accent mineral ataronjat, i aromes de llimona i fonoll, que es compliquen amb notes de lligabosc i pimpienta. Mostra vibrants notes cítriques i minerals en el final llarg i amarg.

Pel que fa a Vilosell, es tracta d'un vi fumat amb aromes picants de fruita negra i blava, xocolata negra amb un toc d'empebrats. Apelfat i atractivament dolç, oferint sabor de groselles i mores amb un toc de mocca. Acaba amb una gran persistència i amplitud en boca.

Cusiné ha destacat las qualitats del Geol, del que han aconseguit "domarlo" des de les darreres collites amb un color vermell cirera intens amb fruits del bosc com ara mores i prunes “acompotades”. Cedre, eucaliptus, xocolata intensa, balsàmics, pastisseria, regalis amb un toc elegant i suau de fusta en nas. Una entrada àmplia i sedosa, amb tanins redons, potents i profunds amb retrogust persistent amb boca.

Durant els darrers anys, s’han plantat 29 hectàrees de les varietats Cabernet sauvignon, Merlot, Syrah, Cabernet franc, Garnatxa, Carinyena, Marselan, Chardonnay, Sauvignon blanc... A més de la verema de les seves finques, s’adquireixen raïms a viticultors de la zona, dirigits i assessorats des de la bodega.

Comentaris