16.05.2021 |
Territoris.cat

La Granadella estrena nou web de la corporació municipal

La nova pàgina té com a finalitat principal promoure la transparència de la corporació

Vídeo promocional nou web Granadella
La finalitat del projecte audiovisual és promoure l'arrelament i el retorn de la població al territori
La Granadella estrena nou web de la corporació municipal

Aquesta setmana l’Ajuntament de la Granadella ha tret a la llum pública el nou web de la corporació municipal amb el domini http://www.lagranadella.cat/, una nova pàgina web que té com a finalitat principal promoure la transparència de la corporació. Per aquest motiu, afirmen fonts municipals, "s’hi penjaran el pressupostos municipals, els plens, edictes i altra informació oficial de la corporació". A més incorporarà eines de participació ciutadana, com enquestes i consultes populars. 

Pel que fa a les entitats socials, podran gaudir d'un propi espai on donar-se a conèixer i on poder fomentar la participació dels veïns en les seves activitats. El nou web municipal també persegueix altres objectius com la promoció del municipi. Per aquest motiu s'ha creat la secció “Vine a la Granadella”, on es destaquen els atractius turístics, comercials i culturals del municipi. D'altra banda, i per fomentar l'emprenedoria i l'ocupació, l’apartat “Promoció Econòmica” es fa ressò dels serveis de promoció econòmica municipal, com el Viver d’Empreses, la Borsa de Treball i els microcrèdits, entre altres.

El web ha estat desenvolupat per l’empresa de les Borges Blanques, Antaviana, i incorpora en el seu disseny la tecnologia “responsive web design” (disseny adaptatiu) el que implica que el disseny del web s’adapta automàticament al dispositiu amb que es visualitzi: PC, tablet, mòbil, etc..., fet que, per una banda, en facilita la navegació i usabilitat i, per altra banda, evita tenir una aplicació per a cada dispositiu. L’Ajuntament de la Granadella és un dels primers municipis de Catalunya que incorpora aquesta tecnologia al seu web corporatiu.

Una altra innovació que incorpora el web és el fet d'usar el vídeo per a les capçaleres del web. Habitualment s'usava imatges en aquest espai, però la tecnologia HTML 5 i la millora de l'ample de banda ja permet l'ús de vídeo, amb la qual cosa es millora el missatge que es vol comunicar.

El vídeo de portada que porta per títol “Terra endins” es va gravar al municipi de la Granadella durant el 2012, els actors són tots del mateix municipi, i ha estat realitzat per l’empresa de produccions audiovisuals de l’Albagés, Audivio. La finalitat del vídeo és promoure tan l’arrelament de la població al municipi com promoure’n el retorn.

Aquest projecte s’emmarca dins el Pla de Desenvolupament Local Oliturisme i Economia del Coneixement de les Garrigues Altes. L’Ajuntament de la Granadella ha acordat destinar-hi part dels ingressos procedents de les centrals eòliques al seu municipi amb la finalitat el crear activitat econòmica i ocupació per frenar l’envelliment de la població i l’emigració de la població jove de les Garrigues.

 

La Granadella estrena nou web de la corporació municipal
comentaris