27.05.2022 |
Territoris.cat

La Granadella fomenta la cultura de l'oli amb una introducció al tast

El consistori i el Departament d’Agricultura organitzen un nou curs després que l'èxit de la primera edició, quan es va duplicar la xifra prevista d'inscrits

Foto curs tast oli 1
En aquest nou curs tindran preferència els que no van poder assistir al primer. Foto: Ajuntament de les Granadella.
La Granadella fomenta la cultura de l'oli amb una introducció al tast

El Departament d’Agricultura en col·laboració de l’Ajuntament de la Granadella han organitzat el curs “Introducció al tast d’oli de les Garrigues”. Aquest curs és la segona edició del que es va realitzar el juliol passat amb el títol: “Vols conèixer com es tasta l’oli de les Garrigues?”. La primera edició, amb més de 30 assistents, va ser un èxit, duplicant la xifra prevista d’inscrits. En aquest segon curs tindran prioritat les persones que no van assistir a la primera edició.

El seminari va dirigit a les persones interessades en la cultura de l’oli, tan si en són productors com si pertanyen al sector de la comercialització o turístic i que valoren l’excel·lència d’aquest producte tan lligat a les Garrigues. La finalitat és que els participants adquireixin els coneixements i la pràctica per tal de poder interpretar les característiques organolèptiques i sensorials de l’oli d’oliva de les Garrigues. La realització del curs anirà a càrrec de Pilar Pardell, membre del Panell de Tast d’Olis de Catalunya.

El seminari consta de 3 sessions de 2 hores cada una i es realitzarà el dissabtes 8, 15 i 22 de febrer, de 17 a 19 h..  El lloc de realització és l’Aula Formativa del Centre Cívic de la Granadella. L’activitat és gratuïta i les places són limitades a 15 persones. Les inscripcions s'han de realitzar al tel. 973-133017 o al correu electrònic: [email protected].

L’execució d’aquesta actuació s’emmarca dins el Pla de Desenvolupament Local Oleoturisme i Economia del Coneixement de les Garrigues Altes. L’Ajuntament de la Granadella ha acordat destinar-hi part dels ingressos procedents de les centrals eòliques al seu municipi amb la finalitat el crear activitat econòmica i ocupació per frenar l’envelliment de la població i l’emigració de la població jove de les Garrigues.

La Granadella fomenta la cultura de l'oli amb una introducció al tast
comentaris