05.10.2022 |
Territoris.cat

La Granadella posa en funcionament una borsa d'habitatge

La mesura pretén posar al mercat llars deshabitades de la població a un preu raonable

Vista del municipi de la Granadella, on s'ubica el Viver Garrigues Altes
Vista del municipi de la Granadella, que destina part dels ingressos de les centrals eòliques a la creació d'activitat econòmica.
La Granadella posa en funcionament una borsa d'habitatge

L’Ajuntament de la Granadella, en conveni amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya, posarà en funcionament en breu una Borsa d’Habitatge municipal, la finalitat de la qual és dinamitzar el mercat immobiliari local posant al mercat els habitatges deshabitats del municipi a un preu raonable. Segons fonts municipals es donarà prioritat als joves que es vulguin emancipar, persones emigrades originàries de la població i que vulguin retornar, i nous residents que es vulguin establir a la Granadella.

El servei és gratuït tan pel propietari com per l’inquilí, i inclou tramitació del contracte i seguiment de la relació contractual, seguiment del bon ús de l’habitatge i mediació durant la vida del contracte, assegurança de multirisc (desperfectes) i assegurança de defensa jurídica (impagaments), assegurança d’Avalloguer (cobertura del lloguer de 6 mesos)

Actualment s’estan recollint les dades de les persones propietaris i dels habitatges que es posaran a disposició de la Borsa. Una vegada la Borsa compti amb una quantitat d’habitatges suficient, es començarà amb la segona fase, la qual consisteix en la promoció del lloguer.

L’execució d’aquesta actuació s’emmarca dins el Pla de Desenvolupament Local Oleoturisme i Economia del Coneixement de les Garrigues Altes. L’Ajuntament de la Granadella ha acordat destinar-hi part dels ingressos procedents de les centrals eòliques al seu municipi amb la finalitat el crear activitat econòmica i ocupació per frenar l’envelliment de la població i l’emigració de la població jove de les Garrigues.

La mesura arriba la mateixa setmana que la Generalitat ha anunciat que crearà un nou impost per als bancs que tinguin pisos buits en aquells municipis amb més demanda d'habitatge. En principi, s'aplicarà en els 70 municipis on hi ha més demanda d'habitatge. Es calcula que, si dóna resultat, seran com a mínim uns 15.000 habitatges els que sortiran al mercat, l'equivalent a tot l'estoc d'habitatge social de la Generalitat. L’impost tributarà una mitjana anual d’entre 850 i 1.650 euros per habitatge buit, uns 13 milions d’euros anuals que es destinaran a polítiques d’habitatge consensuades amb el món local..

La Granadella posa en funcionament una borsa d'habitatge
comentaris