05.10.2022 |
Territoris.cat

La Granadella referent de la música tradicional catalana

El vint-i-tresè Festival de Música Popular i Tradicional Catalana reuneix els 8 grups més singulars del moment

Activitats del  Festival de Música Popular i Tradicional catalana de La Granadella
Activitats del Festival de Música Popular i Tradicional catalana de La Granadella
La Granadella referent de la música tradicional catalana

La Granadella del 19 al 21 d’agost esdevindrà la capital de la música folklòrica més singular del moment en la vint-i-tresena
edició del Festival de Música Popular i Tradicional catalana.

Aquest Festival, organitzat per l’Ajuntament, el tercer cap de setmana d’agost, omplirà la plaça de la Vila de ball i de festa amb un programa de concerts gratuïts on participaran un total de 8 grups de música folk d’arrels catalanes on els sons populars de la gralla i l’acordió diatònic seran protagonistes.

A les músiques més tradicionals com són les havaneres, les sardanes i la música de ball a l’hora del vermut, la nit del dissabte s’hi sumaran les actuacions dels grups emergents més singulars com són: Les Violines, Germà Negre i Roba estesa.

Programa Granadella

Les Violines és un grup que neix l'any 1996 amb la idea d'oferir una nova sonoritat en la música tradicional i crear l'estil folk amb música Celta Catalana aportant frescor al ball de festa major.

Roba Estesa, és un grup de sis noies del Camp de Tarragona que fusionen el folk, la rumba i la cançó d'autor amb les músiques més tradicionals.

Germà Negre, és grup de Banyoles amb un repertori festiu d’estil folk Castís. En el seu repertori hi podem trobar tot tipus d’adaptacions de cançons tradicionals i populars, plenes d’arranjaments propis i amb un clar aire festiu que fan dels seus concert una autèntica festa popular.

La nit del divendres 19 d’agost  hi haurà concert d’Els tranquils, de música marinera i cançons de taverna, i ball popular tradipatxanga amb el grup Morena. El diumenge arriba la diada més tradicional i popular amb les sardanes del  grup Vent de Riella d’Agramunt a l’hora del vermut  i un concert de música popular a la tarda amb la Rondalla dels Ports de les Terres de l’Ebre. Clourà el Festival la música de ball de l’Orquestrina Trama.

Una Fira de productes artesans, un berenar amb la venda de pastissos de l’Associació de Dones, El Roure i un sopar maridatge amb Oli verge extra al CCOC, on cal retirar prèviament, el corresponent tiquet a l'Ajuntament, centraran les activitats gastronòmiques del Festival.

La tradicional cursa de les pedretes i la cursa de la cordera centraran les activitats lúdiques programades pel dissabte 20 d’agost.

La Granadella referent de la música tradicional catalana
comentaris