El grup de colònies l'Estel Nou de Juneda celebra el 25è aniversari

Més d'un miler de persones es reuneixen per participar en una atractiva jornada per a grans i petits que acaba amb el concert nocturn d'Els Catarres

Les actuacions musicals es van allargar fins ben entrada la matinada
photo_camera Les actuacions musicals es van allargar fins ben entrada la matinada

El grup de colònies l'Estel Nou de Juneda va tancar el passat dissabte els actes del seu 25è aniversari, una efemèride que havia començat a celebrar a finals del 2012 i que ha inclòs una desena d'actes com xerrades, un càsting de monitors, les tradicionals colònies i un àpat popular amb antics integrants del grup.

L'acte final va ser, en paraules del president de l'Estel Nou, Jaume Graus, "una jornada lúdica i festiva que tenia com a objectiu reunir tant als antics monitors com als infants que anaven a les colònies i que ara ja són grans". La jornada, que al llarg de la tarda va incloure un berenar popular i jocs a l'aire lliure per als més petits, també va comptar amb un sopar popular, un bingo per animar la nit, i el concert final a la pista del Parc Alegria amb Els Catarres, Old Star Covers i Dj Rillo. Les actuacions, que van reunir un miler de persones, van posar el punt i final a una festa que, en paraules de Graus "volia ser i va ser oberta a tothom".

L'Estel Nou de Juneda és una de les entitats de lleure més dinàmiques de la comarca de les Garrigues. Les colònies d'estiu compten amb nombrosos infants no només de Juneda sinó de la resta de municipis de la comarca, ja que segons Graus "aquest és el principal objectiu del grup, el que hem aconseguit amb 25 anys de colònies: arribar a tots els racons de les Garrigues i acollir nens i nenes d'altres poblacions". Cal esmentar que l'Estel Nou de Juneda ostenta el rècord provincial d'infants en un sol torn de colònies, un total de 133, que sumats a la vintena de monitors que també es desplacen fins al lloc de destí, són 150 persones.

Actualment el grup està format per una vintena de monitors d'edats compreses entre els 16 i els 30 anys, i a més de les tradicionals colònies d'estiu organitza activitats puntuals, com les dues sortides anuals destinades als adolescents de més de 14 anys, els que per edat ja no poden assistir a les colònies i malgrat tot, volen continuat formant part de l'Estel Nou.

El grup de colònies l'Estel Nou de Juneda pertany a la parròquia Transfiguració del Senyor de la mateixa localitat. El grup forma part del CEC (Centre d'Esplais Cristians) i dins d'aquest de la Coordinació Catalana de Casals, Colònies i Centres d'Esplai (CCCCCE), per la qual cosa els pilars sobre els què es sosté el projecte educatiu de les colònies Estel Nou són l'educació en valors i l'educació en la fe cristiana. Durant els 25 anys de l'entitat hi han passat més d'un centenar de monitors i més d'un miler d'infants.

Comentaris