GarrigesGuitarFest commemora una dècada de divulgació de l'obra d’Emili Pujol

Arpa, clarinet, violí, saxòfon, piano, acordió, contrabaix, percussions, veus i fins i tot la pintura acompanyaran a la guitarra en aquesta edició

Festival GarriguesGuitar
photo_camera Festival GarriguesGuitar

Des del 3 de juliol al 28 d’agost, les poblacions d’Arbeca, Borges Blanques, Cogul, Espluga Calba, La Floresta, La Pobla de Cérvoles, Torrebesses i com a novetat Els Torms sonaran les guitarres en la desena edició del Garrigues Guitar Festival Memorial Emili Pujol. Proposta que el propi mestre Emili Pujol, ple de desitjos volia posar en marxa en la seva terra natal, encara que no va ser fins després de 32 anys de la seva mort que es va poder fer realitat.

Duo AramaiEnguany al festival compartiran escenaris artistes de països com Argentina, Costa Rica, Sèrbia, Rússia, Turquia, Xile i Espanya. Propostes de joves talents com el rus Sergey Perelekhov, el turc Celil Refik o el català Izan Rubio, guardonats en importants concursos internacionals, seran programats a l’Església Sant Salvador de Torrebesses, població molt vinculada al mestre i pedagog Emili Pujol.

Concert TastCombinacions d’instruments com el clarinet, violí, l’arpa o la veu es fusionaran amb la guitarra interpretant obres d’autors llatinoamericans, espanyols i catalans de la mà de Banus duo, Duo Aramai, Dos de Lis i Mia Ramer juntament amb el músic local Josep-Manel Vega. Fins i tot, el públic gaudirà d’un concert pictòric a càrrec de la guitarrista Silvia Nogales i l’artista plàstic Josep María Rius (Joma) amb una proposta anomenada Vestigis del Cogul, pincellades en directe especialment elaborades per representar les pintures rupestres de la Roca dels Moros.

El Cogull Concert TastL’espectacularitat dels ensembles com el Cuarteto de Guitarras de Costa Rica i Scevola Ensemble ens delectaran amb obres dels clàssics, populars i contemporanis de terres molt llunyanes de nord a sud i d’est a oest. El tango de Quinteto Dequera!, tancarà un concert homenatge centenari a Astor Piazzolla.

Podeu descarregar el programa complet en aquest enllaç

Torrebesses il·lustra la figura d’Emili Pujol a la desena edició del Simpòsium

Fa 10 anys es va crear el Simposi Emili Pujol amb la intenció de mostrar a unes jornades monogràfiques amb testimonis il·lustratius, mostres documentals i musicals, i desvetllaran la figura humana i la rellevància artística de l’il·lustre músic. Amb la transmissió d’aquesta convocatòria hem aconseguit preservar la seva memòria i el llegat que ens va deixar i seguirem fent-fins que es reconegui la seva vàlua.

Cartell Simposium GuitarFins a principis del mes de setembre al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca, el públic podrà visitar l’exposició il·lustrada de Ramon Llanes Bordes que mostra les quatre facetes que van definir a el mestre Pujol: intèrpret, compositor, musicòleg i pedagog. També es presentarà una sèrie d’objectes personals relacionats amb l’artista cedits per la Col·lecció Etnològica de Torrebesses Josep Jané i Periu.

Grans obres de la literatura guitarrística s’escoltaran a l’Església de Sant Salvador durant l’estiu amb la participació del virtuós músic rus Sergey Perelekhov, guanyador del Certamen Llobet 2020 de Barcelona, ​​seguit del jove promesa de la guitarra catalana, Izan Rubio i finalitzant amb el prestigiós guitarrista turc arrelat als Estats Units, Celil Refik.

Finalment, el dissabte 28 d’agost amb una visita de migdia al Mas Janet, casa pairal on va trobar l’enginy de gran part de la seva obra musical, gaudirem de l’espai on el mestre passava temporades inspirant i espirant amb la matèria viva de la terra. A la nit, clausurarem el festival i quasi l’estiu amb un documental sonor realitzat per Pau Capdevila, una immersió acústica dins de l’Univers Pujol amb una successió d’escenes sonores a partir dels seus escrits íntims, la seva música, testimonis personals i paisatges sonors.

Suport al GarriguesFest

Comentaris