04.07.2022 |
Territoris.cat

Jornada tècnica de l’olivera a les Borges Blanques en el marc de la Fira de l'Oli

Fira de l’Oli i les Garrigues acollirà una jornada tècnica el divendres al matí, a la Casa de la Cultura, enfocada cap als costos de producció de les plantacions d'oliveres, la situació del mercat de l'oli d'oliva, la nova PAC i les ajudes al desenvolupament rural.

oliveres
Un típic camp d'oliveres.
Jornada tècnica de l’olivera a les Borges Blanques en el marc de la Fira de l'Oli

La jornada tècnica sobre l'olivera del divendres al matí, a la Casa de la Cultura, s’emmarca dins de la Fira de l’Oli i les Garrigues que, puntualment, es celebra a la comarca. Enguany, la jornada està enfocada cap als costos de producció que es tenen en els diferents tipus de plantacions. Tanmateix s’incideix en la necessitat de realitzar una planificació acurada de la plantació amb la finalitat de tenir tots els costos ben controlats.

També es pretén donar una visió de la situació global del mercat de l’oli i les seves perspectives per a la present campanya. Finalment, s’ha inclòs en aquesta jornada la nova PAC 2014-2020, per tal de donar a conèixer les seves repercussions en el sector de l’oli.

La jornada, organitzada per l'olficina del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i per l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través de l’Oficina Comarcal de les Garrigues, per telèfon, trucant al 973142082 o per correu electrònic contactant amb Míriam Boixadera a l'adreça [email protected].

D'altra banda, el dissabte al matí, el sindicat agrari Unió de Pagesos n'ha organitzat una altra sobre les pensions i el relleu generacional al camp, a la mateixa Casa de la Cultura de les Borges Blanques. Finalment, dissabte a la tarda al mateix emplaçament hi ha prevista la darrera jornada tècnica en el marc del certamen, per parlar sobre el sector oleícola, les ajudes directe agroambientals, els plans de millora i la incorporació de joves i la sanitat vegetal, a càrrec de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC).

Jornada tècnica de l’olivera a les Borges Blanques en el marc de la Fira de l'Oli
comentaris